Šta razbijeno ogledalo predskazuje?

AdminAdmin
Početnik
91
polomljeno ogledalo

Razbijeno ogledalo donosi lošu sreću i ovo je verovanje iz davnina. U drevnoj Kini smatralo se da razbijeno ogledalo oduzima energiju osobi koja je pogledala razbijene komade. Zato ne treba gledati u napuklo ogledalo.

Osim toga, razbijeno ogledalo predviđa sedam godina nesrećne ljubavi. Da biste se rešili ovoga, uzmite jedan od komada ne gledajući ga, umotajte ga u komad crvene tkanine i zakopajte van grada, blizu visokog drveta. Na taj način ćete neutralisati delovanje razbijenog ogledala i nećete imati mnogo godina nesreće u ljubavi.

Ako razbijete ogledalo koje je veoma veliko, strogo je zabranjeno koristiti bilo koji njegov komad kao malo ogledalo. Ovo će privući nesreću u kuću.

Kada razbijete ogledalo, dobro je da sakupite sve komade, čak i one najmanje, ne dodirujući ih rukama - već to uradite lopatom i metlom. Zatim ih morate preliti vodom i baciti, upakovane u crvenu vreću.

Kada se vratite kući sa dugog putovanja, trebalo bi da se pogledate u ogledalo i osmehnete mu se. Ako je iz nekog razloga ogledalo napuklo, makar i na jednom mestu, zamotajte ga krpom da ne gledate u njega, ali najbolje je da ga bacite.

Ne preporučuje se trudnicama da se gledaju u ogledalo tokom trudnoće i tri dana nakon porođaja. Postoji verovanje da to može poremetiti ravnotežu između našeg sveta i sveta duhova. Da bi trudnica znala kako izgleda, može da koristi malo ogledalo za šminkanje.

Dvoje ljudi nikada ne bi trebalo da se gledaju u isto ogledalo, jer će se posvađati zauvek. Preporučuje se da se pogledate u ogledalo kako biste videli drugu osobu ako mislite da planira nešto loše protiv vas. U ovoj situaciji videćete lice ove osobe malo izobličeno u ogledalu.

Sva ogledala u kući treba da budu okačena tako da ne odseku vrh glave odraza, čak ni najvišeg člana vaše porodice. Prema drevnim verovanjima, ako se to desi, to će odseći sreću i posle takvog pogleda u ogledalo dan neće biti uspešan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest