Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Zle sile i energija»Kako da se sačuvamo od urokljivih očiju?

Kako da se sačuvamo od urokljivih očiju?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Početnik
4
Urokljive oči

Svakome se dešava da u jednom ili drugom trenutku u životu dođe u kontakt sa ljudima sa urokljivim očima, koji namerno ili nevoljno žele da vam naude, prokunu vas ili prenesu svoju negativnu energiju na vas.

Nakon susreta sa takvom osobom, najbolje je uraditi ritual čišćenja. Ako je takva osoba bila vaš gost, uzmite sveću i zapalite je. Napravite tri kružna pokreta u svakom uglu sobe u kojoj je bio vaš gost. Uradite isto ispred ulaznih vrata svog doma.

Još jedan alat koji će vam pomoći u tome je da napravite čaj od nane ili mukinje. Čaj razblažite u 7 litara vode i operite pod sobe u kojoj je bio negativac, najviše pažnje posvetite hodniku i tamo najbolje obrišite.

Ako unapred znate da ćete imati susret sa takvom osobom, koja vam se ne sviđa i neprijatna vam je, preduzmite mere samoodbrane. Sedite skupljenih nogu i ruku i mentalno stvorite neprobojan zid oko sebe protiv negativnih uticaja i urokljivih očiju. Budite mirni i verujte u svoju unutrašnju snagu.

Nakon susreta sa osobom urokljivih očiju, koja bi vas mogla uročiti, pribegnite najproverenijem leku - vodi. Ona ima snažan efekat čišćenja. Istuširajte se što hladnijim mlazom vode.

Gorski kristal protiv urokljivih očiju

Dijamant, brilijant ili gorski kristal mogu da vas zaštite od urokljivih očiju. Nosite oštar predmet kao što je broš, oštru kopču ili zabijte špenadlu ispod kragne odela ili kaputa.

Dobro je poneti seme slačice ili pšenično zrno. Stavite ga u džep ili ga zašijte u porub. Menjajte zrno svakih mesec dana, a staro bacite u vodu.

Čuvajte se, jer kada je neko uročen urokljivim očima, može da se razboli i da ima mnogo raznih nesreća. Budite oprezni sa ljudima za koje znate da imaju takve oči. Najčešće se plave i zelene oči povezuju sa urokljivim očima. Takođe izbegavajte ljude sa različitim bojama očiju, previše upalim očima ili različitom veličinom očiju.

Nosite amajlije sa sobom u obliku oka žabe, plave perle, nešto što liči na iris ili crveni konac.

Prema feng šuiju, crveni konac se smatra moćnim energetskim objektom - jednim od najjačih za zaštitu od uroka i urokljivih očiju. Štiti od zlih duhova, privlači sreću i čak može izgraditi nevidljivu zaštitu oko vlasnika i zaštititi ga od zavisti i loših misli.

Odavno je poznato da so štiti od negativne energije i stoga se koristi u ritualima. Da biste se zaštitili od urokljivih očiju, napravite male kesice od prirodnih materijala i u njih sipajte kašičicu soli. Razbacajte kesice na različita mesta - u automobil, u fioci stola, u torbu, u kuhinju. Za razliku od mnogih drugih amajlija, so se može koristiti u kombinaciji sa drugim talismanima za zaštitu bez smanjenja njenog efekta.

Krst je univerzalna amajlija koja štiti ne samo od urokljivih očiju, već i od svog zla. Međutim, on može pomoći samo verniku. Ne treba ga shvatiti kao još jedan privezak, već kao nešto veoma lično i vredno. Krst treba da nosi samo jedna osoba, ne treba ga pozajmljivati i menjati. Nije bitno od kakvog je materijala, ali je lepo da se osvešta u crkvi.

Srebrni nakit je odličan alat za zaštitu od uroka i urokljivih očiju. Karakteristika srebra je da ima sposobnost da blokira svaku spoljašnju negativnu energiju. Iako je tako jaka amajlija, sa srebrom se mora voditi računa, jer nije kompatibilno sa drugim plemenitim metalima. Njegova kombinacija sa zlatom je apsolutno zabranjena, jer ne samo da ne štiti od urokljivih očiju, već čak stvara i ozbiljnu energetsku neravnotežu, što može veoma loše da utiče na vlasnika.

Dugo se veruje da je sigurnosna igla izuzetno moćna amajlija ne samo protiv urokljivih očiju, već i protiv teških kletvi. Da bi bila još jača, najbolje je osveštati je u crkvi. Sigurnosna igla može zaštititi, ali samo ako je zakačena na odeću. Ne treba je nositi kod kuće, već samo pri izlasku ili susretu sa negativnim ljudima.

Hladan tuš protiv urokljivih očiju

Nakon susreta sa neprijatnom osobom koja je bila vaš gost kod kuće, preporučuje se čišćenje svećom. Uzmite sveću i napravite tri kruga u svakom uglu sobe. Isti ritual se izvodi na ulaznim vratima kako bi se uklonila zaostala energija.

Izaberite jednu od navedenih amajlija protiv urokljivih očiju i uvek je nosite sa sobom. Međutim, samo to nije dovoljno da vas zaštiti od negativnosti oko sebe. Pokušajte da budete nasmejani i pozitivni čak i u teškim situacijama, ne obraćajte pažnju na male svakodnevne prepreke i prenesite svoju svest na nivo da vas ne impresionira svaka izgovorena reč.

Kada odete kući, operite oči i oslobodite se nakupljene napetosti tokom dana kroz opuštanje, meditaciju i prijatne aktivnosti u društvu najmilijih. Ako se osećate veoma umorno, istuširajte se. Voda ima pročišćavajuća svojstva, ispire sve neprijatno i loše, uklanja glavobolju i napetost. Što je voda hladnija, to je njeno lekovito dejstvo jače. Naravno, ne izazivajte sebi nelagodnost i ne tuširajte se ledenom vodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest