Čarobne biljke za ljubav

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
15
Čarobne biljke za ljubav

Mnogi ljudi veruju u magičnu moć biljaka. Za njih se ponekad kaže da imaju posebne magične moći, koje mogu pomoći u različitim aspektima života.

Nakon što ste započeli ovaj članak, znači da ste zaista zainteresovani koje su biljke ljubavi? Kako kroz njih možemo privući ljubav ili sačuvati naklonost i razumevanje?

Ruža

Ruža se od davnina smatra kraljicom ljubavne magije. Veruje se da se uz njenu pomoć može privući nova ljubav, održati harmonija u vezi, povećati seksualnost i izlečiti seksualne disfunkcije.

Hajdučka trava

Biljke za ljubav

Hajdučka trava je biljka mladenaca. Veruje se da ona vezuje srećan brak, donosi blagostanje i koheziju u porodici, zdravlje dece. Prema evropskim verovanjima, buket hajdučke trave stavlja se iznad bračne postelje i tu čuva 7 godina, nakon čega se menja. Bela hajdučka trava daje hrabrost i zaštitu - važni faktori za ljubavni par.

Lavanda

Lavanda je bila miljenica francuskih ljubavnica. Njime su posipale krevete da izazovu želju kod muškaraca. Zaista veoma efikasno utiče na erotska osećanja i istovremeno umiruje i podstiče nežnost.

Beli oman

Čarobne biljke za ljubav

Oman se dugo koristio u ljubavnoj magiji u Evropi. Dok se njegov koren koristi u medicinske svrhe, cvet i listovi su korišćeni za ljubavne napitke. Prema jednom verovanju, ako na dan letnjeg solsticija u izlazak sunca otrgnete list omana, osušite ga i pomešate sa svežim tamjanom, zgnječite ga i nosite pored tela u maloj torbi, a zatim ga krišom zašijete. na odeći svoje voljene, onda je vaša ljubav zagarantovana.

Divlji pelin

Veruje se da divlji pelin donosi gorku melanholiju voljenoj osobi - koristili su ga u napitcima, stavljali u talismane. Pelin je poznat po svojim stimulativnim svojstvima. Njegov miris utiče na oba pola.

Ljutovnica

Čarobne biljke za ljubav

Ljutovnica je često korišćena ljubavna biljka – u napitcima, talismanima. Njeno delovanje se smatra magičnim – pronalazi i čuva ljubav. Istovremeno, ako je nosite pored vas, štiti vas od ljubavne magije.

Selen

Selen je dugo korišćena biljka za ljubav. Čak se i na engleskom zove lovage, a na ruskom lubistok>. Njegov koren se dodaje u talismane, u jela za romantičnu večeru, listovi se koriste u kupkama koje izazivaju želju.

Muskatni oraščić

Čarobne biljke za ljubav

Muskatni oraščić je poznati afrodizijak. Dodaje se u lule i nargile, u talismane, u jela. Takođe se smatra simbolom vernosti. Poznat je obred vernosti: orah podeliti na četiri, jedan deo zakopati u zemlju, drugi spaliti, treći baciti sa visoke litice, a četvrti baciti u ključalu vodu, pa nakon što se ohladi uzeti gutljaj, uzmite orah i stavite ga pod jastuk. Dakle, vaša voljena osoba će vam biti verna.

Đumbir

Đumbir je talisman za muškarce. Njegova konzumacija povećava mušku privlačnost i snagu. Takođe se preporučuje da držite komad đumbira ispod kreveta i nosite ga u džepu. Veruje se da ne samo da daje mušku snagu, već i štiti od loših energija i zlih očiju.

Jarebika

Čarobne biljke za ljubav

Veruje se da drvo štiti porodicu i oživljava vezu. U jesen u vodu stavljaju granu jarebike - veruje se da to poboljšava atmosferu u porodici, a usamljenima donosi novu ljubav. Zimi možete pripremiti napitak od plodova zajedno sa laticama ruže i pupoljcima breze i njime oprati pod.

Jabuka

Jabuke su korišćene u mnogim magijskim ljubavnim ritualima. Veruje se da ako svoje inicijale urezujete u jabuku i date je nekom drugom da jede, zaljubiće se u vas. Kažu da ako ogulite dugačak komad kore ploda jabuke i bacite ga preko levog ramena, kada se okrenete, videćete da je formirano prvo slovo imena vašeg ljubavnika. Veruje se da aroma rascvetale jabuke leči ljubavnu tugu i otvara put novoj ljubavi. Jabukov cvet se stavlja u kupke, aromatične kese, tinkture.

Kamilica

Kamilica je biljka za ljubav

Kamilica se smatra biljkom mira i razumevanja, odbija sukobe i privlači ljubav.

Mirođija

Mirođija pomaže samcima da pronađu ljubav, a ljubavnicima da izbegnu sukobe. Za dobrobit doma iznad ulaznih vrata okačen je snop mirođije.

Valerijana

Ako se posvađate sa partnerom, preporučuje se da biljku stavite u partnerov krevet i odeću. Veruje se da će se osećanja vrlo brzo ponovo rasplamsati.

Da li biljke zaista deluju ili je sve u našim rukama? Taj odgovor ostavljamo vama..

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest