Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Verovanja, Tradicije i Običaji»Magični predmeti za Božić za sreću i uspeh

Magični predmeti za Božić za sreću i uspeh

Jelka je magični predmet za Božić

Božić je među najduže iščekivanijim zimskim praznicima. Tradicionalno, svoj dom ukrašavamo prelepim vencima i lampicama za praznik. Ali ako želite da budete uspešni u narednoj godini, vaš dom za Božić takođe treba da ima neke magične predmete. Evo koji su oni:

Božićno drvo - jelka

Božićno drvo je najsjajniji simbol božićnih i novogodišnjih praznika. Ovo drvo štiti dom i donosi sreću. U nekim kulturama jelka se takođe smatra svojevrsnim portalom u druge svetove. Njeno prisustvo u domu privlači dobro i ujedinjuje porodicu. Dakle, porodična okupljanja i blagosiljanje treba da se odvijaju oko jelke.

Tiha voda

Ona treba da bude prisutna tokom božićnih praznika kako bi zaštitila porodicu i donela sreću u dom i u narednoj godini.

So

So je prisutna u magijskim ritualima i verovanjima. To je sredstvo za zaštitu doma i očuvanje sreće. Ne bi trebalo da nedostaje na božićnoj večeri.

Beli luk

Beli luk je dobro poznat po zaštiti od vampira, samodiva, zlih duhova, uroka. Da bi dom bio zaštićen i da bi sve u njemu funkcionisalo nesmetano, unutra uvek treba da ima belog luka. Posebno za Božić.

Bršljan

Bršljan je magični Božićni predmet

Bršljan je misteriozna biljka koja je povezana sa brojnim paganskim ritualima. Bršljan u domu na Božić garantuje srećnu i plodnu godinu, kao i dugovečnost stanarima doma.

Dren

Dren je još jedna biljka povezana sa zimskim praznicima. On je među magičnim predmetima za Božić za sreću i uspeh. Ovo drvo počinje rano da cveta i to ga čini simbolom mladosti i dugovečnosti.

Zemlja

Zemlja je povezana sa plodnošću i blagostanjem. Donošenje grudve zemlje kući donosi zdravlje i sreću. Zakopavanje kostiju ili druge ritualne hrane u zemlju takođe se smatra vrstom žrtve.

Pepeo

Pepeo takođe ima svojstva čišćenja doma i čišćenja negativne energije. Takođe se vidi kao portal između svetova živih i mrtvih. Okupljanje oko vatre takođe zbližava porodicu i održava harmoniju u kući.

Pogledajte isto i Božićne želje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest