Sanovnik.com»Saveti»Šta znači kada prospete pirinač?

Šta znači kada prospete pirinač?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
731
Šta znači kada prospete pirinač?

Sujeverje su izmislili drevni narodi da povezuju različite pojave, predmete ili životinje sa određenim značenjima i simbolima. Na taj način su mogli da objasne strukturu sveta i unapred nacrtaju svoju kartu budućnosti.

Pirinač je poznati omiljeni proizvod u kulinarstvu, ali i simbol koji nosi svoje specifične životne poruke iz prošlosti. On izaziva asocijacije na prosperitet, blagostanje, sreću i postizanje uspeha. Pirinač ima pozitivnu simboliku, što obično znači da predstoji bezbrižna i srećnu budućnost.

Evo šta znači prosipanje pirinča:

Prosipanje pirinča je obično ritual koji se ispunjava na najlepši praznik dvoje zaljubljenih, odnosno na dan venčanja.

Istorija ovog običaja datira još iz drevne Kine, gde se pirinač smatrao svetom sirovinom i jednim od glavnih načina za preživljavanje. Pošto je kineskom narodu davao plodnost i sreću, ljudi su odlučili da ga koriste kao sredstvo za privlačenje dobre energije.

U savremenom svetu ovaj ritual se i dalje poštuje i nakon što dvoje mladenaca napusti ritualnu salu, trebalo bi ih posipati pirinčem.

To je tradicija koja ima ulogu da mladu porodicu obasipa uspehom, srećom, zdravljem i ljubavlju. Pirinač im prenosi pozitivnu energiju, što će nagovestiti dug i srećan bračni život.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji