Sanovnik.com»Saveti»Šta simbolizuje crveni konac?

Šta simbolizuje crveni konac?

MarianeMariane
Početnik
38
Šta simbolizuje crveni konac?

Oni od vas koji su pažljiviji možda su primetili da sve više ljudi nosi crveni konac vezan za zglob leve ili desne ruke. Najčešće se crveni konac vezuje oko zgloba trudnica, male dece, bolesnih osoba i drugih.

Tradicija nošenja crvenog konca na zglobu protiv uroka i loših očiju je toliko stara da niko zaista ne može reći odakle potiče. Po nekima, vezivanje crvenim koncem potiče od niti kojom je bio vezan grob Rahile, druge i voljene žene patrijarha Jevreja Jakova.

Danas Rahilin grob u Netivotu godišnje posećuje desetine hiljada žena koje pate od neplodnosti i žele da imaju toliko željeno dete. Ali hrišćanska crkva poriče ovu tradiciju i druge slične obrede, proglašavajući ih paganskim.

S druge strane, prema Kabali, crvena nit je moćan energetski kanal koji ima sposobnost da utiče na sudbinu i ponašanje ljudi. Kabala nalaže da se crveni konac mora vezati na levu ruku, jer štiti od negativne energije koja nas obično napada sa leve strane.

Tradicionalno, crveni konac se vezuje za ruku osobe od poverenja koju volimo i kojoj potpuno verujemo. Konac mora biti vezan sa tačno sedam čvorova, pri čemu svaki od ovih čvorova simbolizuje određenog boga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji