Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Ezoterika»Osnovni saveti za prenos Reikija

Osnovni saveti za prenos Reikija

Osnovni saveti za prenos reikija

Reiki je oblik energetskog lečenja koji je nastao u Japanu početkom 20. veka. Ovo uključuje korišćenje ruku praktičara za usmeravanje univerzalne energije u telo primaoca kako bi se promovisalo isceljenje, opuštanje i ravnoteža.

Ako ste zainteresovani da naučite kako da praktikujete Reiki, evo nekoliko saveta za početak.

Evo glavnih saveta za davanje Reikija:

Budite usklađeni sa Reikijem

Prvi korak u praktikovanju Reikija je da dobijete podešavanje od Reiki majstora. To je proces u kome se otvaraju vaši energetski kanali tako da možete lakše pristupiti i kanalisati univerzalnu životnu energiju. Postoje različiti nivoi usklađenosti u Reikiju, svaki nivo povećava količinu energije koju možete kanalisati i tehnike koje možete koristiti.

Definišite svoje namere

Pre početka Reiki sesije, važno je da odredite svoje namere. To znači da budete jasni o tome šta se nadate da ćete postići sesijom, bilo da je to fizičko isceljenje, emocionalna ravnoteža ili duhovni rast. To možete učiniti tako što ćete meditirati ili jednostavno nekoliko puta duboko udahnuti i vizualizovati željeni ishod.

Stvorite mirno okruženje za Reiki

Reiki

Važno je stvoriti mirno i mirno okruženje za vašu Reiki sesiju. Ovo može uključivati paljenje sveća, puštanje opuštajuće muzike i korišćenje aromaterapijskih difuzera. Uverite se da je sobna temperatura ugodna i minimizirajte sve ometanja ili prekide.

Koristite Reiki položaje ruku

Kada vežbate Reiki, koristićete niz položaja ruku da usmerite energiju na različite delove tela. Ovi položaji obično uključuju stavljanje ruku na ili blizu tela u nizu položaja koji pokrivaju glavu, vrat, trup, ruke, noge i stopala. Takođe možete koristiti intuitivno postavljanje ruku, prateći svoje instinkte o tome gde energija treba da bude usmerena.

Verujte svojoj Reiki intuiciji

Reiki je intuitivna praksa, tako da je važno da verujete svojim instinktima i slušate svoju intuiciju. To znači da ste svesni svih senzacija ili osećanja koje iskusite tokom sesije, kao što su toplota, hladnoća ili obamrlost, i bilo koje intuitivne uvide koje dobijete. Zapamtite da je svako Reiki iskustvo različito, tako da ne brinite ako ništa ne osetite odmah.

Vežbajte Reiki redovno

Reiki lečenje

Kao i svaka veština, Reiki zahteva vežbanje da biste postali vešti. Uverite se da redovno vežbate, čak i ako je to samo nekoliko minuta svakog dana. Ovo će vam pomoći da razvijete svoju intuiciju, povećate protok energije i produbite svoju vezu sa univerzalnom životnom energijom.

Reiki je moćno sredstvo za promovisanje isceljenja, opuštanja i ravnoteže u telu, umu i duhu. Prateći ove osnovne savete, možete početi da razvijate svoje Reiki veštine i da počnete da delite ovu neverovatnu praksu sa drugima. Uvek pristupajte Reikiju otvorenog uma i saosećajnog srca i poverenja u isceljujuću moć univerzuma.

Pogledajte još:

- Kako ukloniti akumulacije energije;

- Najvažnije tačke našeg energetskog sistema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Popularni članci danas