Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Odnosi sa okolinom»Moć pravog prijateljstva ​

Moć pravog prijateljstva ​

Galina IvanovaGalina Ivanova
Početnik
6
Moć pravog prijateljstva

Bez iskrenog prijateljstva i ljubavi teško je zamisliti život. Nije lako dati preciznu definiciju, ali mnogi filozofi su razmišljali o ovoj temi. Po nekima, to je stanje uzajamne pomoći, poverenja, zajedničkih pogleda i vrednosti. Po drugima, prijateljstvo se zasniva na naklonosti, zajedničkim interesima i nesebičnoj pomoći.

Šta je pravo prijateljstvo?

Da bismo razumeli šta je pravo prijateljstvo, neophodno je razmotriti neke kriterijume kao što su zajedničke vrednosti, ciljevi i planovi. Sasvim prirodno, ako imate zajedničke poglede na život, mnogo je lakše pronaći teme za razgovor.

Nije važno šta vas spaja: ljubav prema sportu ili kompjuterskim igricama, želja da upoznate unutrašnji svet osobe pored vas ili da zaradite milion, najvažnije je da imate zajedničke vrednosti i interesovanja. koji vas ujedinjuju na duhovnom nivou.

Prijateljice

Kriterijumi kao što su zajednički planovi i ciljevi sasvim prirodno proizilaze iz prethodnog, a to su zajedničke vrednosti. Ljudima sa istim pogledom na svet mnogo je lakše da prave zajedničke planove i da se zajedno kreću da postignu svoje ciljeve. Podržavaju jedni druge i podržavaju jedni druge u svim teškim trenucima.

Na primer, prema jednom od vodećih psihologa, blagostanje u različitim sferama života zasniva se na 30% ličnog iskustva i želje, a na 70% okoline. Pravi prijatelji vam pomažu da postignete svoje ciljeve, a ne da vas sputavaju.

Moć pravog prijateljstva

Altruizam poverenje nisu ništa manje važne stvari. Bez osećanja želje da nesebično pomažemo jedni drugima, ne možemo govoriti o pravom prijateljstvu, koje se ne zasniva samo na ličnoj dobiti. Normalno je da se žrtvujete i pokušavate da pomognete svojim prijateljima. Međutim, važno je praviti razliku između prijatelja i poznanika. Sa nekima delite zajednička interesovanja, ciljeve, pogled na svet, a sa drugima - možete samo da popijete kafu kada vam je dosadno.

Ne potcenjujte svoje voljene i prave prijatelje. Nema ništa vrednije od saznanja da postoji neko kome možete verovati, ko će vam pomoći u svakom trenutku i uvek je uz vas čak i u najtežim životnim situacijama. Pravo prijateljstvo je neprocenjivo, ono je jedna od glavnih stvari koje čoveka čine potpunim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Popularni članci danas