Sanovnik.com»Saveti»Šta znači kada prolijete kafu?

Šta znači kada prolijete kafu?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
731
Šta znači kada prolijete kafu?

Sujeverja postoje od početka čovečanstva. Ona su rezultat radoznalosti ljudi koji traže načine da objasne trenutne ili buduće životne događaje. Stvaranje verovanja je posledica prirodnih elemenata i pojava, čija je pojava povezana sa određenim značenjem.

Kao najpopularniji i najrasprostranjeniji napitak, kafa takođe zauzima ključno mesto u svetu verovanja. Piće snage i energije povezano je sa različitim tumačenjima. To je uglavnom zbog libanske kulture koja je izmislila glavna sujeverja vezana za kafu. Jedna od njih ima veze sa prolivanjem kafe. Koja tumačenja donosi prosipanje kafe?

Prema Libancima, prolivanje kafe u vašem domu može doneti samo pozitivne emocije. To znači da ćete imati veliku sreću, blagostanje, postići uspeh i da vas prati sreća u svakom poduhvatu.

Međutim, ovo tumačenje iz Libana uopšte ne važi za slučajeve u kojima namerno prolijete kafu. Ovo verovanje se primenjuje samo kada je do izlivanja došlo nesvesno.

U suprotnom, izlivanje će pre doneti negativne asocijacije. Libanci su čvrstog mišljenja da će voljno guranje šolje kafe doneti nesreću i neuspehe. To se tumači kao svesno pozivanje na uspeh, ali dobre stvari se dešavaju kada se ne zovu ili se ne traže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji