Šta znači kada vam gore uši?

Plamena M.Plamena M.
Početnik
12
Sujeverja

Sujeverja su se utopila u naš svakodnevni život još od pamtiveka. Sujeverje je verovanje ili predstava koje proizilazi iz pokušaja da se razume neshvatljivo.

Ponekad čak može biti u suprotnosti sa onim što vidite svojim očima. Sujeverje je način da se objasne zbunjujuće situacije kroz igru bez pravila koja treba da donosi sreću.

Na kraju krajeva, sujeverje je nepokolebljivo uverenje koje ne smemo pokušavati da opovrgnemo. Ono nikome ne smeta i čini život bar malo podnošljivijim.

Gorenje ušiju

Jedno od najstarijih takvih verovanja je o osećaju gorenja ušiju. Nema osobe koja nije čula da, ako mu "gore" uši, nek sigurno priča o njemu. Veruje se da ako ti gori desno uvo - o tebi se pričaju dobre stvari, a ako je levo - kleveću te.

Na drugim mestima govore drugačije – ako ti zvoni/gori desno uvo, čeka te sreća. Kad levo uvo zvoni /gori, čućeš tračeve o sebi;

Ako vas svrbe ili vas peku uši, onda neko govori o vama; Ako te uši peku, neko te ogovara. Udari se po guzovima i ako ta osoba dobro govori vratiće mu se dobro, a ako loše govori, loše će mu se vratiti.

Gorenje ušiju pripada grupi „Svrbež, tapšanje, kucanje“ i drugim podvrstama sujeverja. Ova grupa uključuje neke od (prilično čudne, pa čak i smešne) - sledeće aksiome:

- Ako te svrbi nos, doživećeš da te neko bije. Da se ​​to ne bi dogodilo, neko mora da te udari tri puta po ruci.

- Kada te svrbi nos, da se ne bi posvađao sa nekim, moraš da udariš ruku onoliko puta koliko si se počešao.

-Ako vidite mrtvu životinju na putu, zgrabite se za kosu da vam ne opadne dok ne prođete mesto.

– Kada pričate o nečem lošem što ne želite da se desi, „kucate u drvo“.

- Kada vidite trudnu ženu, morate da uštinete muškarca pored sebe za ruku i prvi muškarac koji vam se obrati ima osećanja prema vama.

- Kada hodate ulicom sa nekim bliskim i/ili poznanikom i podeli vas bandera, stub ili slično, trebalo bi da se pozdravite kao da se tek sada vidite. Inače ćete se posvađati.

Pogledajte šta znači ako vam oko igra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest