Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Verovanja, Tradicije i Običaji»Verovanja o razbijenom ogledalu - odakle dolaze

Verovanja o razbijenom ogledalu - odakle dolaze

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
69
Verovanja o razbijenom ogledalu - odakle dolaze

Ogledala su krhki predmeti i često se uništavaju lomljenjem. Za takav incident se uvek pridaje mistično značenje. Niz priča i verovanja objašnjavaju kakve nevolje donosi razbijeno ogledalo i kako sprečiti nesreću koja je pred nama. Evo odakle ta stara verovanja potiču i šta tačno predviđaju.

Poreklo sujeverja o nesreći od razbijenog ogledala

Od davnina, ogledalo je bilo mistični i magični predmet. Koristi se u proricanju, gatanju, kletvama i drugim mističnim ritualima. Pošto odražava sliku osobe koja se ogleda, verovalo se da sadrži sliku u ogledalu onoga ko ga nosi. Ogledalo je takođe prihvaćeno kao misteriozni put u druge dimenzije.

Razbijanje ogledala smatra se predznakom niza nesreća, jer ovaj znak oslobađa negativnu energiju prikupljenu u njemu. Kada se njegova površina razbije, sva negativnost iznutra izlazi napolje i predstoje nesreće. Na primer, kao verovanje da će razbijeno ogledalo doneti 7 godina nesreće.

Verovanja o razbijenom ogledalu

Verovanja o razbijenom ogledalu - odakle dolaze

Pošto je vera u nesreću od razbijanja ogledala velika, postoje brojna upozorenja kako da izbegnete ili umanjite nesreću. Za početak, ne treba odmah uklanjati polomljene komade, ne zbog opasnosti od posekotina, već da se čovek ne ogleda u tim delovima i upija negativnu energiju koja iz njih izlazi.

Drugo verovanje kaže da gledanje u slomljeno ogledalo dovodi do bržeg starenja i gubitka zdravlja. Finansijski gubici, problemi na poslu i sa drugima su druge negativne posledice gledanja u parče razbijenog ogledala.

Kroz pukotine u ogledalu, veruje se da zli duhovi iz drugih svetova mogu da prođu, a energija čoveka može da se podeli i on može postati ranjiv na psihičke napade.

Neudata žena neće naći muža 7 godina ako razbije ogledalo.

Protivdejstvo slomljenom ogledalu

Verovanja o razbijenom ogledalu - odakle dolaze

Dobra vest je da ako se ogledalo razbije, postoje načini da se odvrati zlo za vernike u verovanju. Može se izgovarati molitva i poškropiti komade svetom vodicom, moliti se za zdravlje i zapaliti sveću u istu svrhu.

Nehotice razbijeno ogledalo nije povod za traženje tajnog smisla, već gubitak lične stvari.

Pogledajte takođe:

- Gatanje ogledalom;

- Ritual za sreću sa ogledalom;

- Sujeverja o ogledalu;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest