Oslobađanje sreće sa tri čvora

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
67
sreća

Primenjena magija danas izaziva skepticizam i podsmeh realističnijih osoba. Na drugom polu su oni koji veruju u moć magijskih rituala koji su odjeci drevnih verovanja i praksi iz prošlosti. Tada su ljudi verovali da jedan čvor može učiniti prava čuda.

Prema baltičkoj narodnoj priči, pre isplovljavanja, mornari su odlazili kod vrača da zavežu kapetanovu krpu ili brodski konopac sa 3 čvora. To je trebalo da im pomogne u lošim okolnostima na moru.

Ako se brod suoči sa nedostatkom vetra, odvezivali su prvi čvor. Doneo bi lagani povetarac da napuni jedra u željenom pravcu.

Kada su žurili kući, mornari su razvezivali drugi čvor i to je pomagalo brodu da brzo otputuje do obale.

Međutim, treći čvor nikada nisu razvezivali - on nosi morske oluje, a plovilo su mogle da odnesu u dubine mora.

I baltički narodi i nordijski narodi, kao i Latinoamerikanci veruju da se u čvoru krije magija.

I na našim prostorima postoji uverenje da čvor može da veže sreću i da može doneti prosperitet u kući.

odvezivanje sreće čvorovima

Naše narodne priče govore o vezivanju klasja pšenice, martenica, pa čak i stavljanja venaca sa biljem mačkama na Ivanjdan. Nisu samo predmeti stvar magije, već je ona u čvoru kojim su vezani i tamo se krije magija.

Čvor može vezati sreću, da sačuva dete od uroka, pa čak i da promeni ponašanje nevernog muškarca ili žene. Međutim, postoje 2 izuzetna pravila - mladenci i trudnice ne treba da vezuju čvorove.

Sam čvor je neutralan, ali može dobiti moć ako se u njega stavi misao ili namera. Ovo zaključava energetski naboj koji ima moć da utiče pozitivno ili negativno.

Za zaštitu treba uzeti crveni konac, vezati 3 čvora i nositi ga na ruci. U vezivanju se izgovara ono što je potrebno kao uticaj.

Čvor za sreću i blagostanje najbolje je napraviti od niti nekoliko boja. Može se vezati kao kućni predmet. Njegovo prvobitno mesto je istočni deo doma, gde mora da ostane 3 dana. Zatim se postavlja negde gde može da stigne do svakog člana porodice. Dobro je čuvati ovu kućnu amajliju od radoznalih očiju, posebno u prisustvu stranaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest