Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Sreća i uspeh»Saveti za duhovno buđenje i uzdizanje

Saveti za duhovno buđenje i uzdizanje

Saveti za duhovno buđenje

Duhovno buđenje je proces kroz koji svako mora da prođe pre ili kasnije ako želi da živi ispunjen život. Unutrašnji mir je najvažniji za ovo. Da bismo to postigli, moramo razlikovati pogrešne ili nemoguće percepcije, misli, verovanja i ideje. Moramo da vodimo računa da budemo svesni pojedinci koji se interesuju o našem unutrašnjem ja, brinu o njemu, veruju mu i prihvataju da je mir sa samim sobom najveća pobeda koju ćemo postići u životu

Duh – Ja o kome govorimo uvek je prisutno duboko u nama. Da bi se postiglo istinsko duhovno buđenje, najvažnije je da shvatimo upravo to – da se uzdignemo izvan svesnog, izvan običnog fizičkog postojanja, da otvorimo našu svest Univerzumu. Možda sve ove reči zvuče previše apstraktno, ali dozvolite nam da vam ponudimo nekoliko praktičnih saveta da živite punim i svesnim životom.

Da biste postigli duhovno buđenje i duhovni rast, važno je da se odvojite od svih unutrašnjih strahova. Ovo uključuje anksioznost, depresivne misli, fobije, stres i napetost. Ovo će nas naučiti da koristite svoju unutrašnju snagu. Svi je imaju. Duhovni rast ne znači bežanje od naših obaveza i divlje i ludo ponašanje. Da biste se nosili sa stresom i svojim unutrašnjim brigama, dobar način je da steknete naviku da meditirate 15 minuta dnevno. Molitve i joga takođe mogu da vam pomognu u ovom vašem poduhvatu.

Važno je naučiti da utišate svoj um i svest na kratko vreme. To možete postići i meditacijom i vežbama koncentracije. Dobar metod je da legnete u udoban položaj i koncentrišete se samo na svoje disanje. Polako. Svesno. Mirno. Da osetite kako vaše telo funkcioniše – kako vam se pluća pune kiseonikom, a zatim da osetite kako vam vazduh prolazi kroz nozdrve, izdišući ga.

Shvatite da ste duh, unutrašnja sila i podsvesni um sa fizičkim telom, a ne samo fizičko telo sa podsvesnim umom i dušom. Ovo će vam pomoći da shvatite mnoge činjenice u životu koje smatrate paradoksalnim. Promena ovakvog načina razmišljanja će vam takođe pomoći da se otresete straha od smrti – jednog od najpopularnijih i najprirodnijih za nas ljude.

Duhovno buđenje

Pogledajte u sebe. Samo tako ćete naučiti šta vas čini istinski srećnim, ispunjenim. Zbog čega se osećate kao da ćete leteti. Naučite da mislite pozitivno. I verujte da pozitivno razmišljanje privlači pozitivne događaje. Izbegavajte katastrofalan način sagledavanja života i događaja. Sreća dolazi od nas samih.

Biti iskren prema sebi. Ono što ne možete priznati drugima, priznajte barem sebi. Ovo će vam doneti željenu harmoniju duše i približiti vas sebi. Oslobodite se sopstvenog ega. Duhovno uzdignut čovek nema mesta za ego u duši. On treba da bude skroman, ljubazan, pun ljubavi i velikodušan – prema sebi i prema drugima.

Oprostite - drugima i sebi. Opraštanje je najveći lek za dušu i možda ga je najteže postići. Mnogi ljudi ne shvataju da će se, kada oproste, osećati mnogo bolje. Biće oslobođeni bola i besa. Ovo je sama istina – morate naučiti da oprostite i oslobodite svoje srce od ovog tereta – ovo je pravi put ka duhovnom buđenju.

Svakodnevno obogatite svoje znanje. Čitajte vama zanimljive teme, knjige. Istražujte, zanimajte se za novo i nepoznato. Ovo će vam pomoći ne samo da se obogatite i podignete intelektualni nivo, već i da duhovno rastete.

Provedite vreme u prirodi. Nema ništa bolje od osećanja prirodnog izvora života, i to je to. Pronađite mirno i lepo mesto gde se osećate zaštićeno. Identifikujte pojedinačna drveća, cveće, žbunje, čak i travu. Napravite piknik, čitajte knjigu napolju. Povežite se sa prirodom.

Izuzetno važan korak ka duhovnom buđenju je briga o sebi. Morate da se osećate dobro u sopstvenoj koži, a to znači da se brinete o sebi – primenjuje se sve, od pravilne ishrane do opuštajućih aromaterapijskih kupki. Radite ono što vas čini srećnim i zbog čega volite sebe. Da biste bili duhovno uzdignuta osoba, morate naučiti da volite sebe.

Trenirajte svoju volju i svoju sposobnost donošenja odluka. Upravo ovaj kvalitet će vam omogućiti da imate kontrolu nad svojim umom. Logika je često loš savetnik. Kao što se verovalo od davnina, srce nam često daje bolje smernice u životu. Uzmite to kao intuiciju i slušajte je češće. Naučite da pravite razliku između intuicije i straha. Ponekad mislimo da su loša osećanja intuicija. Međutim, negativnost je zapravo igra uma. Naša intuicija nikada neće izazvati paniku, strah ili obamrlost. Naša intuicija će učiniti da se osećamo smireno.

Najvažnije, naučite da se kontrolišete. Naučite kako da budete strpljivi, taktični i sa razumevanjem. I prema drugima i prema sebi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest