Šta simbolizuje crvena ruža?

Plamena M.Plamena M.
Početnik
12
Šta simbolizuje crvena ruža?

Vekovima unazad, cveće je nosilo određenu simboliku. Ona se mnogo put menjala, ali je ostalo nekoliko glavnih poruka.

Jezik i korišćenje cveća za izražavanje osećanja i emocija je bilo najpopularnije za vreme viktorijanske ere, kada je postojao takozvani flert sa cveće - slanje poruka različitim cvećem.

Ruže su među cvećem koje odgovaraju za skoro svaki povod. Ruža je idealan cvet sa kojim čovek može da izrazi osećanja koja ga ispunjuju. Kada poklanjate ili kada vam poklanjaju buket ruža, on nosi određenu poruku koja se krije u tome koliko ih je i koja je boja ruža u njemu. Svaki cvet izražava različita osećanja.

Svaki cvet ruže ima svoju simboliku. Najpopularnije su crvene ruže, simbol večne i nerazdvojne ljubavi, poštovanja i posvećenosti.

Kada dobijate ili poklanjate crvene ruže, to neminovno nosi poruku Volim te. Kroz njih govorimo više nego što možemo da izrazimo rečima. Ako poklonite crvenu ružu osobi prema kojoj nemate takva osećanja, to se može pogrešno protumačiti.

Još je i važno da li je ruža koja se poklanja potpuno procvetala ili još uvek nije procvetala. Često smo skloni da biramo cveće koje nije potpuno procvalo sa namerom da ostane sveže duže vremena. Ali to takođe nosi svoje značenje.

Pupoljak crvene ruže označava jaka osećanja koja treba da budu sačuvan u tajanosti. Smatra se takođe simbolom ljubavi koja se tek rađa.

Simbolika crvene ruže

Ako su cvetovi ruže procvetali, to znači Još uvek te volim.

Osim ljubavi, crvena boja simbolizuje i veliku strast. Uopšteno - ruža je za one koji vole. Vatreno crvena boja pali srca zaljubljenih, a svetlocrvena je simbol želje. Tamnocrvena ruža se može shvatiti kao simbol žalosti.

Prema tradiciji broj crvenih ruža je takođe važan. Ako veza postaje ozbiljnija i želite da kažete svom partneru da ga volite, poklonite mu 3 crvene ruže. Znak obožavanja je 33 crvene ruže, a za oproštaj možete uzeti buket od 15 ruža.

12 juna u nekim delovima sveta se slavi dan crvene ruže. Tako da, zašto da ne poklonite sami sebi buket lepih ruža i da uživate u poklanjanju nečeg lepog.

Pogledajte još:

- Ljubavno gatanje sa ružom;

- Ako sanjate ružu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest