Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Zle sile i energija»Verovanja i sujeverja o satovima

Verovanja i sujeverja o satovima

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
15
Verovanja i sujeverja o satovima

Tokom svoje viševekovne istorije, sat je prešao dug put od sunčanog sata do modernih ručnih i digitalnih satova. Ovaj pametni uređaj nam pomaže da se krećemo u najtajanstvenijoj materiji - vremenu.

I zato nije iznenađujuće što su mnoga verovanja i sujeverja povezana s tim. Da li se sva ona ostvaruju? Na vama je da odlučite. Na kraju krajeva, verovatno ste proverili bar jedan znak u svom životu. Hajde da pogledamo mistični svet satova.

Šta znači kada sat stane

Zaustavljanje sata se smatra jednim od najnepovoljnijih znakova. Nekada su ljudi verovali da sat odbrojava vreme u životu čoveka. Shodno tome, ako se ovaj uređaj iznenada zaustavio, važno je da se shvate razlozi za to i da se pravilno protumače.

Ako se zaustavi zidni sat kod kuće, veruje se da je domaćinstvo u opasnosti. Važno je imati na umu gde je sat postavljen:

- ako je u hodniku ili na ulaznim vratima - morate se čuvati razbojnika i lopova;

- ako se nalazi na zidu kuhinje, vlasnici kuće mogu se suočiti sa nedostatkom novca ili drugim problemima zbog kojih će njihova trpeza biti veoma oskudna;

- Ako je u spavaćoj sobi, zaustavljanje upozorava na predstojeće porodične probleme, pa treba biti oprezan i pratiti atmosferu u kući, kao i eventualna oboljenja nekoga u porodici.

Vredi obratiti pažnju na vreme kada je došlo do zastoja. Ne treba zanemariti zaustavljanje strelica u sledećim periodima:

- na početku nove nedelje;

- rano ujutru od 4 do 5 časova;

- tokom putovanja;

- uoči važnih događaja, planiranih pregovora i drugih pitanja koja zahtevaju posebnu pažnju.

A šta znači kada se zaustavi sat na ruci?

Ručni sat

Ako je stao kada je osoba bila kod kuće, ovo upozorava na opasnost na putu. Ako se predstojeće putovanje može odložiti ili otkazati, bolje je ostati kod kuće.

Ali postoji mnogo bolja interpretacija. Ona kaže da vlasnik sata pogrešno koristi svoje vreme. Troši ga na nepotrebne stvari, odnose, izabrao je pogrešan put razvoja. Zato je vredno zastati na trenutak i razmisliti: da li radite stvari kako treba?

Ako sat iznenada stane i zatim, kao da se ništa nije dogodilo, nastavi da radi kao i obično - to pokazuje da je njegov vlasnik uspeo da izbegne nešto strašno.

Inače, pre nego što se uplašite, obavezno proverite sat. Možda se radi o slaboj bateriji ili jednostavnom kvaru. Ali ako je sat ispravan što se toga tiče, onda morate obratiti pažnju na znakove i ipak biti oprezni.

Zašto sat staje kada osoba umre?

Ovo se može desiti ne samo njegovom ručnom satu, već i svim ostalim satovima u njegovom domu. Zašto se ovo može dogoditi? Postoje dva objašnjenja: fizičara i parapsihologa. Parapsiholozi primećuju da se tokom smrti oslobađa moćna psihička energija, zbog čega se sat zaustavlja. Fizičari su naravno uključili nauku u svoj pristup. Oni veruju da kada osoba dugo nosi sat, on postaje deo njegovog ličnog elektromagnetnog polja. Naročito ako je kaiš za sat napravljen od čelika ili kože. U energetskom dijagramu ovog ličnog polja, sat obavlja funkciju uzemljenja. U stvari, sva energija vlasnika sata teče na mehanizam. U trenutku smrti osobe, polje prestaje da dobija dopunu, a takođe i sat. Zato prestaje da radi.

Zašto satovi u kući ne bi trebalo da se zaustavljaju

Sat simbolizuje prirodni tok vremena. Odbrojavaju trenutke, jasno nam pokazuju da život ne stoji. Ovo nije samo dodatak enterijeru, već značajan deo našeg energetskog sistema. Nije tajna da su satovi često korišćeni u magijskim ritualima, što samo po sebi govori o njihovoj mističnosti.

Naglo zaustavljanje sata smatra se lošim predznakom, ali je takođe nepoželjno ostaviti sat kod kuće da stoji i da ne radi. Ako se radi o beznačajnoj šteti ili istrošenoj bateriji, onda svakako ne treba odlagati posetu časovničaru ili prodavnici baterija. A, ako je sat trajno pokvaren, onda ga je bolje odložiti rastavljanjem na delove, jer u ovom obliku sat narušava prirodni energetski balans i može dovesti do neprijatnih događaja.

Polomljeni sat

Ako sat padne sa zida i polomi se, ne paničite. Neki pesimisti čak veruju da ovaj znak govori o skoroj smrti u kući. Ne brinite, nema smrti. Ali problemi se mogu očekivati u različitim oblastima - od radnog mesta do porodičnih razlika. Ako sat padne zbog vaše nepreciznosti, to može dovesti do kašnjenja u implementaciji vaših planova.

Ako je sat ispao, ali nije polomljen, proverite njegovo stanje. I ako sve prođe dobro, možete ga bezbedno okačiti nazad. Pad bez lomljenja ne obećava ništa posebno strašno.

Kako neutralisati ono što se dogodilo? Da biste to uradili, pratite put starih verovanja - pljunite preko levog ramena i tri puta kucnite u drvo.

Sa zidnim satovima je sve jasno - oni se odnose na domaćinstva uopšte. Ali lični sat se sada tiče samo njegovog vlasnika. Ako vam je sat ispao iz ruke i razbio se - šta bi to moglo značiti? Ako je razlog u narukvici - vlasnik provodi vreme u nepotrebnim stvarima. Staklo, koje je polomljeno usled pada, već pokazuje probleme u njegovom ličnom životu. Ako sat nije pao, ali se iznenada pojavila pukotina, ovo upozorava na moguću bolest. Ako celo staklo otpadne, onda se ne treba oslanjati na sprovođenje svojih planova.

Nema smisla popravljati polomljeni sat, bolje je da ga se rešite. I to se mora uraditi u delovima - odvojeno strelice, tabla sa brojevima itd. Držanje nečeg pokvarenog u kući samo skreće pažnju problema na vas. Predskazuje kašnjenje u implementaciji ideja, bolesti i finansijska previranja

Kada nađete sat

Kada pronađete sat, naravno, bolje je da ga vratite vlasniku, ali to nije uvek moguće. Morate li zadržati pronalazak za sebe?

Smatra se da je pronađeni sat sreća. Istina, to je samo ako je ceo i lep. Oštećeni mehanizam neće doneti ništa prijatno. Ako sat jednostavno zaostaje, onda je vreme da pogledate okolo i razmislite o tome gde ste se upleli u svojim poslovima. Ne morate da nosite pronađeni sat, a ako je pokvaren, pokvareni satovi obećavaju probleme u porodičnom životu.

Za žena kada nađe ženski sat znači sreću i ljubav, a muški, predviđa životne nevolje. Za muškarce, naprotiv: muški sat može postati talisman, ali ženski - u nedostatak novca i višak ličnih problema.

Ako zaista želite da zadržite pronađeni sat, morate ga očistiti za svaki slučaj. Za ovo je pogodna vatra, so ili otkup (stavite nekoliko novčića na mesto gde ste ga našli).

Izgubili ste sat

Sujeverja o časovnicima

Veruje se da izgubljeni ručni satovi prete bivšem vlasniku problemima. Ali zapamtite da stepen problema zavisi od vas. Možete prihvatiti ono što se dogodilo kao neizbežno ili kao pravovremeno upozorenje. Svet sugeriše da radite nešto pogrešno.

To takođe može značiti povratak u prošlost. Za ženu ili muškarca to može biti ili neprijatna osoba (bivše kolege ili prijatelji, bivši partneri) ili opšta situacija (konflikti, prevare, nevolje na poslu).

Ako razmišljate o novom poslu, bolje ga odložite - gubitak ne sluti na dobro. Zbog nemarnog odnosa prema vašim finansijama i poslu mogu početi finansijski problemi.

Možemo li nositi tuđi sat?

Odgovor na ovo pitanje je dvosmislen. Da li je to moguće ili ne - zavisi od okolnosti. Satovi su lični dodatak, kao venčano prstenje, oni upijaju energiju svog vlasnika. Ako ne želite da se bavite tuđim problemima i karmom, bolje je da se uzdržite od nošenja satova drugih ljudi.

Ako odlučite da nosite sat od preminulog rođaka kojeg dobro poznajete, razmislite dvaput. Veruje se da nasleđeni nakit i pribor mogu postati moćan talisman i amajlija. Ali ovde je važno dobro poznavati život pokojnika i da ne osetite odbačenost kada uzmete sat. Glavna stvar: ne možete prodati ili donirati nasleđene satove - to može izazvati probleme. Ako vam se ne sviđa stvar (sat), samo ga stavite u kutiju i odložite za bolja vremena - možda će se sledećem nasledniku dopasti.

Gde je najbolje okačiti sat kod kuće?

Da li ste znali da kuća ima prostore pogodne za sat i nepovoljne prostore? Hajde da saznamo gde je najbolje okačiti sat kod kuće da ne biste pravili probleme. Počnimo sa mestima gde je bolje da nemate sat:

- U dečjoj sobi. Ovde se čak i ne radi o sujeveru, već o udobnosti deteta. Otkucavanje sata može da iritira i ometa san. A deca ne moraju da znaju tačno vreme. Ako želite da vaše dete nauči da ceni vreme od ranog uzrasta ili je dete već tinejdžer, bolje je izabrati najtiše mehanizme sa velikim strelicama jarkih boja;

- U spavaćoj sobi, posebno iznad kreveta. Ova soba se može nazvati gotovo svetom u kući. Ovo je mesto za potpunu relaksaciju, a otkucavanje sata podsećaće vas na posao i brige. Uvek možete proveriti vreme na ručnom satu ili mobilnom telefonu;

- Nasuprot ulaznih vrata. Postoji verovanje da će takav položaj sata dovesti do problema. I nema mnogo praktičnog smisla u takvom aranžmanu. Pre izlaska iz kuće morate pogledati oko sebe da vidite vreme, a po povratku ne morate odmah da gledate na sat.

Idealna mesta za sat su vaša dnevna soba, iznad ulaznih vrata i u kuhinji. U ovim oblastima, sat neće ometati tokove energije, upotpuniće unutrašnjost i savršeno će obavljati svoje praktične funkcije.

Inače, ako u kući ima nekoliko satova, uverite se da vreme na svima uvek bude isto. Ako se razlikuje vreme, onda će vaš život biti ispunjen haosom.

Mogu li baciti ispravan sat?

Samo ga baciti u smeće nije dobra ideja. Postoji nekoliko opcija:

- ako se plašite da će zaustavljeni sat doneti zlo, stavite ga na jedan dan u vodu pa ga, ne dodirujući ga rukama, iznesite iz kuće;

- sat možete umotati i u komad tkanine ili teški papir pre nego što ga bacite;

- ako je sat skup, možete naći kupca za njega: na novog vlasnika se neće preneti negativni momenti;

- ezoterici takođe savetuju da rastavite sat pre nego što ga bacite i izvadite na odvojene delove.

Da li se isplati kupiti polovni sat?

Zidni sat

Ne kupujemo uvek nove stvari iz ovog ili onog razloga. Ali kao što ne možete kupiti polovni verenički prsten, bolje je da se uzdržite od kupovine polovnih satova, čak i ako vam se zaista sviđaju. Zašto?

Na primer, ako vam je obećan skup brend, ne možete biti sigurni da niste prevareni. Sat je možda ukraden ili čak oduzet od mrtve osobe. A apsorbovanje takve tamne energije je neprihvatljivo. Takođe, čak i ako čovek proda svoj sat, ne možete znati kakav je otisak ostavio na ovom predmetu svojim životom. Naročito ako je prodaja posledica iznenadnih finansijskih poteškoća - možete dobiti iste probleme.

Da li vam sujeverja dozvoljavaju da spavate sa satom na ruci?

Generalno, postoje sasvim logični razlozi zašto ne bi trebalo da spavate sa satom. Ovo uključuje ličnu udobnost, rizik od oštećenja sata nepažljivim kretanjem ili dodirivanjem bliske osobe u blizini. Ako govorimo o sujeverjama, ona ne savetuju spavanje sa satom na ruci, jer snažna veza čoveka i sata može da deluje u oba smera. Slučajno oštećen sat izaziva probleme. Takođe se veruje da stalni kontakt sa satom može da iscrpi vašu ličnu energiju.

Mogu li da poklonim sat?

Danas se mnogi plaše da poklone sat svojim najmilijima. Na kraju krajeva, postoji mišljenje da će takav poklon dovesti do ranog odvajanja od primaoca poklona. Posebno se ne preporučuje pokloniti sat svom partneru. Ali šta ako ste pronašli sat iz snova svog prijatelja ili voljene osobe, koji oni duže vremena žele? Samo prevarite predznak poklona i tražite simbolično plaćanje za dar malim novčićem ili iznosom koji je simboličan. Verovanja i sujeverja o poklon satu su mnogo složenija, pa ćemo ih razmotriti kao posebnu temu.

Satovi su uključeni u listu najmističnijih dodataka i kućnog nameštaja. To je potpuno razumljivo, jer imamo posla sa neuhvatljivom materijom – vremenom. Nije uzalud sa njima povezano toliko poslovica i izraza da mogu stati u knjigu. Vreme još nije u potpunosti shvaćeno, a mi se uvek plašimo onoga što ne znamo.

Pogledajte više:

- Ljubavno proricanje sa satom;

- Šta znači, kada sanjate sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest