Sanovnik.com»Saveti»Zašto se ne poklanjaju rukavice?

Zašto se ne poklanjaju rukavice?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
731
Zašto se ne poklanjaju rukavice?

Poklon je klasičan simbol poštovanja, ljubavi i poštovanja prema osobi. Izražava se u vrednosti predmeta ili u obliku laskavog gesta kojim se demonstriraju topla osećanja.

Obično se poklon daje posebnom prilikom, što može biti praznik, godišnjica ili drugi značajan događaj. Često, međutim, odabir najprikladnijeg poklona može potrajati dosta vremena provedenog u potrazi i oklevanju. Iako je uobičajeno verovanje da je važan gest, a ne dar, preporučljivo je biti svestan poklona, koje treba izbegavati.

Jedan od poklona koji se ne preporučuje davati voljenoj osobi ili poznaniku su rukavice. Jedan od razloga je što se rukavice smatraju simbolom drevnih magijskih rituala sa negativnom svrhom. Neka verovanja povezuju rukavice sa verovanjem da bačena rukavica označava dvoboj.

Drugi razlog zbog kojeg se rukavice smatraju neprikladnim poklonom je taj, što su povezane sa negativnom energijom. Veruje se da pokloniti rukavice znači pokloniti nekome predmet sa negativnim energetskim uticajem.

Ako dobijete na poklon rukavice ili neku drugu neprikladnu stvar, onda to nije razlog za brigu. U ovom slučaju, lako možete slomiti sujeverje pokušajem da otkupite svoj poklon pomoću novčića. Na ovaj način simbolično plaćate svoj poklon i on više nema negativno značenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji