Neverovatne magične moći limuna

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
67
Neverovatne magične moći limuna

Od pamtiveka, ljudi su pokušavali da privuku sudbinu na svoju stranu i da ih ona podari bogatstvom i blagostanjem. Prema feng šui stručnjacima, najmoćniji lek za to je drvo limuna.

Kad bolje razmislimo, ovaj prirodni dar se od davnina smatra svetim. Već tada je za ljude bio simbol obilja i bogatstva. Postavljan je najčešće u jugoistočnom delu kuće jer je ovo prostor za privlačenje novca. Veruje se da ova voćka može pomoći onima koji nemaju posao.

Uz pomoć ove biljke podstiče se mentalna aktivnost, ona povećava vitalnost i štiti od depresije. Zaštita od loših energija se smatra jednim od magičnih svojstava limuna. Ako se stavi u kuhinju, povećava apetit i promoviše duhovno zbližavanje sa rođacima.

Svi znaju mogućnosti citrusnog voća u hladnim godišnjim dobima, jer su svi pili čaj sa limunom za prehladu. Međutim, sok od limuna se takođe može koristiti kao magični sok za privlačenje novca. Dovoljno je da obrišete torbu ili novčanik štapićem natopljenim sokom od limuna.

Na poslovnim sastancima preporučljivo je da stavite stablo limuna u prostoriju kako bi se pružila dovoljna energetska pomoć u pregovorima.

Limun pomaže kod poslovnih sastanaka
Fotografija: pixabay.com

Voće ima mnoge magične svrhe. Presečeno na četiri dela i posuto morskom solju, postavljeno blizu kućnih vrata, isisaće negativnu energiju koju može doneti čovek sa lošim mislima. U suštini, ovako pripremljen, limun štiti od loših mirisa i može se koristiti kao aromatizator prostorija, čak i ako njegove magične moći ne deluju.

Preporučuje se čišćenje amajlija sokom od limuna, kako bi se uklonila sva negativna energija koju su prikupile. Protiv loše energije može se nositi ceo limun, ali nije pogodan za džep i može se nositi samo u torbi. Osim što će uhvatiti i zadržati negativnu energiju, emitovaće i prijatnu aromu.

Da bi magične osobine biljke delovale, mora se brinuti o njoj, a plod će sigurno vratiti vitalnost telu. Stoga je dobro uzgajati limun kod kuće, sigurno će koristiti i onima koji veruju u njegove magične moći i skepticima koji se oslanjaju samo na njegova korisna prirodna svojstva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest