Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Ljudsko Telo»Neverovatna lekovita svojstva terapije smehom

Neverovatna lekovita svojstva terapije smehom

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
73
Neverovatna lekovita svojstva terapije smehom

Svi znamo nespornu istinu da je smeh zdravlje. Zaista ima lekovita svojstva i ta činjenica je dokazana ozbiljnim naučnim istraživanjima. Zbog toga je nastao sistem lečenja smehom, koji se naziva terapija smehom. To je najbrži, bezbolan i prijatan način da se nosite sa stresom užurbanog života.

Evo nekih neospornih koristi terapije smehom:

Terapija smehom je kompletan trening mišića

Smeh angažuje grupe mišića u telu koje se vežbaju tokom smeha i izazivaju nalet endorfina, razbijajući napetost. Naše telo ne može da razlikuje pravi smeh od lažnog, pa stoga sve što ga izaziva ima pozitivan efekat.

Terapija smehom čini ljude srećnijima i angažovanijima

Ova prijatna praksa, nazvana terapija smehom, ima za cilj da nasmeje ljude u grupama ili pojedinačno, dok istovremeno čini osobu društvenijom.

Lekovita moć smeha

U knjizi Čovek koji je zasmejao smrt, autor govori o svojoj teškoj dijagnozi koja ga je sa teškim bolom prikovala za krevet. Svoj oporavak pripisuje svom smislu za humor, koji ga je nasmejao u filmovima braće Marks, smešnim epizodama i incidentima, knjigama koje je čitao. Autor tvrdi da 10 minuta smeha može obezbediti 4 sata bez bola.

Terapija smehom

Smeh stimuliše hormone kateholamina, koji oslobađaju endorfine. Njihovo prisustvo tokom terapije smehom čini da se osoba oseća srećnije i smirenije, a bol se vraća u svest.

Druge koristi od terapije smehom

Smeh ublažava stres, smanjuje anksioznost i povećava sopstvenu zalihu energije. Ovo su psihološki i fiziološki rezultati smeha koji pomažu telu da se izleči, noseći se sa bolom ili toksičnim akumulacijama. Pronalaženje razloga za smeh u užurbanoj životnoj vrteški je lek za telo i dušu.

Terapija smehom se može definisati kao dodatni tretman koji podržava medicinske preparate i napore medicine da se izbori sa bolestima. Zadovoljstvo da budemo zdravi ima za najpristupačniju prevenciju smeh. To je dokazana metoda uticaja na zdravlje.

Pogledajte takođe:

- Kako povećati smeh;

- Neslućena moć smeha;

- Šta ne znamo o smehu;

- Još koristi od terapije smehom;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Popularni članci danas