Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Sreća i uspeh»Kako se napuniti pozitivnom energijom u gradskoj sredini?

Kako se napuniti pozitivnom energijom u gradskoj sredini?

Kako da se napunimo pozitivnom energijom u urbanoj sredini

Punjenje pozitivnom energijom se dešava veoma lako u prirodi, ali je u urbanoj sredini znatno teže. Svi ovi senzorni iritanti, napetost, stres, ljudi sa negativnim vibracijama crpe našu energiju i čine da se osećamo iscrpljeno.

Ali prema ezoteričnim stručnjacima, čak i u najvećim gradovima postoji način da povratite svoju snagu i vratite harmoniju prateći nekoliko jednostavnih koraka.

Prva i najvažnija stvar je da se češće vraćate na mesta gde ste proveli detinjstvo. Čak i ako više nemate nikakve veze sa svojim starim životom, odvojite nekoliko dana u godini da se vratite svom prvom domu, ulici u kojoj ste se igrali, svom vrtiću, svojoj prvoj školi.

Sva ova mesta kojih se dobro sećate daće vam novu snagu i napuniti vas pozitivnim emocijama.

Kada ste ispred odgovarajućeg mesta, tri puta duboko udahnite, sedite negde u blizini, opustite se. Pokušajte da osetite vibracije ovog objekta, mentalno se vratite u godine svog detinjstva.

Setite se svojih najlepših iskustava ovde, svojih prijatelja, igrica sa vašim ljubimcem. Ako ste radili jogu ili bilo koju drugu sličnu praksu, biće vam vrlo lako da se stopite sa ovim mestom i osetite koliko je posebno. Ostanite ovako onoliko dugo koliko mislite da je potrebno, ali na kraju zapamtite da se poklonite predmetu i zahvalite mu naglas.

Na taj način ćete mu odati potrebno poštovanje i kada mu se ponovo vratite, on će biti spreman da vam ponovo napuni zaliće sile. Opet, pomoći će vam da očistite lošu energiju i stres nagomilane u užurbanom životu u velikom gradu.

Naučite kako da se napunite pozitivnom energijom u gradskoj sredini da biste se osećali u vrhunskoj formi u bilo koje doba dana.

Rečeno je i naučno dokazano da ste ono što mislite.

Naše misli postaju dela, naše lice jasno pokazuje smirenost ili uzbuđenje u sebi, smirenost ili nemir u duši.

Ako vam lični razvoj nije strana, sigurno ste čuli za termine kao što su: motivacija, samosugestija ili pozitivan stav.

Lako je reći. Ali praksa je zaista važna. Dakle, zajedno ćemo odgovoriti na ključno pitanje:

Kako ostati pozitivan u bilo koje doba dana i napuniti se pozitivnom energijom u gradskoj sredini?

Evo tehnika da se napunite pozitivnom energijom:

Punjenje pozitivnom energijom

Opustite se

Samo isključite telefone, isključite sve uređaje, uključujući računar, napunite kadu vodom i sa puno pene, upalite nekoliko sveća i poprskajte nekoliko kapi eteričnog ulja u vodi, pa se potopite na 30 minuta, zaboravljajući na sve. Zatvorite oči i zamislite da ste na savršenom, idealnom mestu.

Sedite gde želite da budete i budite sigurni da ćete da stignete tamo prvom prilikom!

Meditacija

S vremena na vreme svaki čovek mora da se zapita, poput velikih filozofa: ko sam ja? Odakle dolaze? Gde idem? Da li sam zadovoljan svojim životnim stilom?

Molitva ili meditacija o svrsi života povezuje nas sa našom suštinom, sa svrhom zbog koje smo na ovom svetu. Shvatajući svrhu ovog života i činjenicu da je to kratko putovanje u beskrajnom tranzitu, prihvatićemo naše ljudsko stanje.

Izgovorite molitvu sa čašom vode pre nego što je popijete i poruka dobrote će se preneti u svaku ćeliju vašeg tela. Na taj način ćete se napuniti pozitivnom energijom.

Zahvalite Bogu svaki dan za sve što imate u ovom trenutku. Započnite svoja jutra sa zahvalnošću za sve dobrote u kojima trenutno uživate. Lepe reči će vam pomoći da postignete savršeno raspoloženje koje tražite.

Uključite se u pozitivne aktivnosti

Pozitivno razmišljanje je dobro, ali nije dovoljno. Ponavljanje pozitivnih fraza iznova i iznova, čitanje mudrih citata iz raznih knjiga o ličnom razvoju ili Biblije može pomoći. Ali ako zaista želite da osetite da je svaka ćelija vašeg tela ispunjena ogromnom pozitivnom energijom, morate preduzeti akciju.

Bavite se sportom, idite na zumbu ili još lakše - pustite svoju omiljenu muziku i počnite da plešete.

Sve ovo, ako se redovno praktikuje, će oterati negativnu energiju i napuniti vas pozitivnom energijom u urbanom okruženju.

Posetite posebna mesta

Čak i u urbanom okruženju postoji mnogo mesta koja će vas napuniti pozitivnom energijom. Na primer, u svako gradu postoje parkovi, crkve, spomenici, šetališta. Zapravo, svaki veći park sa obiljem zelenila pomoći će vam da se oslobodite loših osećanja i napunite prijatnim emocijama. Ako na lokaciji postoji potok, fontana ili druga tekuća voda, još bolje. Voda pomaže da se razbiju magije i uklanja loše.

Ustajte rano ujutru

Rano ustajanje

Ako je moguće, budite aktivni u ranim jutarnjim satima, kada svane novi dan, a gradski putevi još nisu prepuni automobila i ljudi. To je način da sačuvate svoju energiju, koja bi vam inače bila oduzeta od energetskih vampira.

Brinite se o svom domu

Tvoj dom je tvoja tvrđava. To je mesto koje vam može pomoći da se napunite energijom u urbanom okruženju. Da bi se to desilo, ne morate samo da uredite svoj dom po svom ukusu. Redovno otvarajte prozore i provetravajte ga. Ne čuvajte stvari koje ne koristite dugo vremena. Ovo uzrokuje stagnaciju energije i oduzima vam snagu. Neka vaš dom bude svetao, čist, bez nepotrebnih stvari.

Talismani za nošenje

Amajlije za sreću su posebno korisne u urbanom okruženju. Kada nemate priliku da provodite više vremena u prirodi, vaša odbrana se smanjuje. Onda su amajlije one koje će držati zle sile dalje od vas i pomoći vam da se borite protiv nevolja.

Zašto je toliko važno energizirati se u urbanom okruženju? Možda mislite da su ove teorije energija i vibracija samo trikovi i priče baba. Ali budite iskreni – koliko puta ste se osećali iscrpljeno i depresivno bez razloga! Isprobajte neke od gore navedenih tehnika i primetićete kako se ovi uslovi povlače. Verovali ili ne, život u velikom gradu može biti veoma iscrpljujući ne samo za vaše telo, već i za vaše magnetno polje. Zato je dobro s vremena na vreme obratiti pažnju na svoje unutrašnje ja.

Pročitajte više o našim savetima za dobro raspoloženje i kako pročistiti dom od zlih sila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest