Sanovnik.com»Članci»Snovi»Tumačenje snova»Sanovnik Sigmunda Frojda

Sanovnik Sigmunda Frojda

Antonia R.Antonia R.
Početnik
6
Sigmund Frojd

Snovi prema psihoanalizi Sigmunda Frojda pokazuju naše nesvesne strahove i želje. Kroz poruke u snovima možemo razumeti svoje podsvesne misli.

Pošto je ljudska mašta neograničena i čovek može sanjati sve vrste stvari u raznim oblicima i slikama, ne postoji način da se zaključi tumačenje apsolutno svakog simbola u snu.

Ako vas zanima šta vas tačno muči, obratite se specijalisti koji će moći što potpunije da protumači vaš san.

Ovde vam nudimo najčešće slike i njihovu osnovnu interpretaciju prema psihoanalizi.

Prevozno sredstvo u snu

U psihoanalizi, sanjanje prevoznog sredstva predstavlja kretanje u životu. Ako sanjate da se vozite u automobilu, to znači da želite brže da postignete uspeh. Ako vozite vozilo, želite da upravljate svoj život.

Ako putujete autobusom, niste gospodar svog svakodnevnog života, ali vam je potrebno više samostalnosti. Ako putujete automobilom sa rođacima koji voze automobil, emocionalno ste zavisni od njih.

Stan u snu

Ako sanjate sobe pune smeća, prema Frojdu, doživljavate nesvesnu mržnju ili bes. U takvom snu treba da zapamtite na koga ste ljuti, pokušajte da razgovarate i oprostite jedni drugima greške.

Na nestabilnu psihičku ravnotežu ukazuju i snovi o kući bez krova ili bez zidova. U takvom slučaju, trebalo bi da preispitate da li vas radna ili ljubavna veza deprimira da biste je promenili.

Seks sa rođakom u snu

Snovi prema Frojdu

Ako sin sanja da ima seks sa majkom, to znači da po svaku cenu želi da uspe u nekom poslu. Ako ćerka sanja da je intimna sa ocem, to znači da joj je potrebna njegova podrška u poduhvatu koji preduzima.

Smrt u snu

Snovi o smrti najčešće se javljaju kada se preselite u novi dom ili napravite neku drugu značajnu promenu u svom životu.

Ako sanjate da vas ubijaju, to znači da neko pokušava da vam nametne promenu koja vam nije na srcu. Ako nekoga ubijete, pokušavate da iznudite ovu promenu.

Pas u snu

Psi u snu najčešće simbolizuju prijatelje i nove poznanike. Ako u snu mazite psa, to znači da se uzdate u pomoć i podršku prijatelja.

Ako je pas agresivan i laje na vas, to znači da niste mnogo pažljivi i taktični sa svojim prijateljima, zbog čega izazivate njihovo negodovanje.

Vuk u snu

Vuk u snu je znak da se osećate usamljeno i da vam treba neko da se brine o vama.

Mačka u snu

Sanovnik Sigmunda Frojda

Mačka u snu je glas vaše intuicije. To pokazuje da se morate osloniti na svoj unutrašnji stav da biste rešili svoje probleme.

Ptice u snu

Ptice su simbol ambicije. Ako je ptica plemenita kao orao ili jastreb, to znači da osećate svoj rast.

Sova ili gavran je znak da vam smeta neka informacija. Male ptice u snu ukazuju na to da vas muče male nevolje.

Riba u snu

Ako sanjate ribu, trebalo bi pažljivo i smireno da razmotrite sve poduhvate koje ste započeli i razmislite o tome na kojim ćete prestati, jer ste podsvesno zabrinuti za gubitke.

Insekti u snu

Insekti u snu ukazuju na seksualne želje koje se plašite da pokažete u stvarnosti. Ako počnete da sanjate insekte, trebalo bi da zaboravite na svoju stidljivost i flertujete sa predmetom svojih osećanja.

Ako sanjate parove muva, na primer, to znači da ste seksualno nezadovoljni i dok to ne priznate, nećete se osećati bolje.

Vjenčanje u snu

Sanovnik Sigmunda Frojda

Ako sanjate sopstveno venčanje, to znači da ste suočeni sa teškom odlukom koju morate da donesete i koja će uticati na ceo vaš život, a to vas veoma brine.

Ako ste gost na svadbi, to znači da zaista želite da pomognete nekom sebi bliskom ko se nalazi pred teškom dilemom.

Deca u snu

Ako sanjate mnogo dece, to znači da ste zabrinuti zbog mnogih malih problema. Ako u snu vidite sopstvenu decu, onda treba da budete oprezni u komunikaciji kod kuće. Moguće je da ćete svojim postupcima i rečima jako uvrediti svoje najmilije.

Ako tražite izgubljeno dete, to znači da tražite izgubljenu nadu.

Crkva u snu

Ako uđete u crkvu u snu - znak da su u stvarnom životu vaše akcije motivisane ličnom sebičnošću i nespremnošću da se povinujete ljudima oko vas. Ovaj san je upozorenje da je vreme da promenite svoj život i pokajete se za počinjene grehe.

Svinja u snu

Ako hranite svinje u snu, to znači da u stvarnom životu patronizujete neprikladne ljude. Vaši neprijatelji iskorištavaju vašu naivnost, koristeći protiv vas tajne koje ste im poverili.

Zmija u snu

Sanovnik Sigmunda Frojda

Prema Frojdu, zmija u snu simbolizuje penis. Odnos žene prema zmiji pokazuje odnos prema muškoj figuri u njihovom životu.

San sa zmijom je takođe znak potisnute seksualne želje.

Da li ste nešto sanjali, a ne znate šta znači? Pogledajte ovaj lepi sanovnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji