Čišćenje doma od zlih sila

Plamena M.Plamena M.
Početnik
12
Čišćenje doma

Najličnije i najintimnije stvari o čoveku postaju predmet lošeg uticaja. A šta za njega može biti ličnije od sopstvenog doma. Stoga, čak i kao preventiva, moraju se primenjivati metode i rituali prečišćavanja kako bi se obezbedio neophodan mir i spokoj.

Čišćenje kuće je takođe obavezno kada se dogodi neka nesreća. Svojom snagom i energijom ovo pročišćavanje štiti od štetnih uticaja koji vas mogu obuzeti.

Prvi korak je potpuno i precizno čišćenje doma - čak iu najskrivenijim uglovima. Čak i najmanja mrlja na prozorima, ogledalima, u kuhinji može zagaditi energiju doma. Ovo bi trebalo da postane navika i da se radi svake nedelje. Stvari koje su zaista potrebne moraju ostati na dnevnom redu.

Prljave i stare stvari treba držati zatvorene - u ormanu ili korpi. Ideja je da nečiste energije ne izlaze i ne otiču. Prilikom pranja ogledala, prozora, vrata i zidova dobro je dodati malo osveštane vode. Naravno, najbolje je izbaciti sve nepotrebno, pocepano i polomljeno.

Nakon čišćenja, uzmite sveću u ruke i zapalite je. Obiđite sa njom ceo stan, a da ne propustite čak ni kupatilo i toalet - u smeru kazaljke na satu. Svaki ugao, krevet, prozor itd. treba obići tri puta.

Gledajte plamen sve vreme i mislite kako je vaš dom divan. Kako u njemu vlada mir, ljubav i sreća. I kako niko zlonameran ne može u njega da uđe. Dobre misli i namere neutrališu zle sile.

Ćišćenje

Sobe se dobro prečišćuju i mirisnim štapićima. Oni stimulišu čakre da krenu da rade.

Određene energije i tokovi teku u domu. Da biste neutralisali negativne, potrebno je da očistite hodnik je se one tamo okupljaju. Stavite u hodnik vazu sa širokim grlom. U nju sipajte fini prosejani čisti pesak i u njega zabijte sveću koju s vremena na vreme upalite.

Cilj je izložiti što je moguće više površine peska. On ima sposobnost da prikupi i neutrališe sve negativne tokove. Slična vaza se može postaviti i na sto.

Da biste organizovali pravilan i pozitivan protok energije u domu, najbolje je konsultovati savete feng šuija.

Čišćenje svog doma od zlih sila uz pomoć soli je dobro poznata tehnika. Veruje se da so ima moć da privuče negativnu energiju i da štiti od zlih sila. Stavite 1-2 prstohvata soli u uglove prostorija u kući. Ostavite da deluje 2 dana (48 sati) i očistite usisavanjem ili kako vam odgovara.

Još jedan zanimljiv način čišćenja kuće solju je da svakog poslednjeg dana u mesecu, posle zalaska sunca i pre ponoći, bacite 3 prstohvata soli kroz prozor svake sobe ili kroz ulazna vrata.

Verujte u moć kristala i prirodnog kamenja da zaštitite i pročistite vaš dom i vas same. Konkretno, crni turmalin će pomoći u zaštiti vašeg doma od negativne energije. Pronađite način da ga uključite u unutrašnjost soba, postavljajući ga u uglove. On će stvoriti nevidljivo energetsko polje koje će pročistiti negativno i napuniti prostorije pozitivnom energijom. Ovaj kamen deluje umirujuće na nervni sistem i oslobađa svest od nagomilanog stresa. Možete ga postaviti blizu kreveta za dobar san.

Koje god kristale da koristite, važno je da ih pročistite najmanje na 10 dana. Prokuvajte vodu, sipajte je u odgovarajuću posudu, u nju stavite kristale i ostavite na suncu nekoliko sati.

Dok smo kod ove teme, pored kristala, svoj dom možete očistiti i pevajućim činijama ili šoljama, zvoncem. Zvuk je moćan provodnik energije. Prošetajte po sobama sa predmetom koji ste odabrali, obraćajući posebnu pažnju na uglove. Na taj način ćete postaviti energiju pozitivne frekvencije.

Dobro poznati način da očistite svoj dom je kađenje tamjanom. Upalite tamjan, prođite kroz sve sobe, možete u mislima izgovarati molitvu za zdravlje i blagostanje.

Kađenje tamjanom za čišćenje doma

Pored tamjana, postoje i neke biljke koje se koriste i za čišćenje od zlih sila. Žalfija je najmoćnija među njima. Koristi se da odagna tešku energiju od emocionalnih trauma i teških iskustava. Pelin pak čisti od opsesivnih negativnih misli i sećanja. Kađenje pelinom služi za proterivanje neprijateljskih sila iz doma. Takođe možete postaviti granu pelina blizu ulaznih vrata radi zaštite.

Kantarion takođe može da vas zaštiti i očisti od neprijatne energije ljudi, misli, prošlih događaja i okolnosti. Veruje se da ova biljka može pomoći protiv kletvi i magije i protiv nakupljene negativne energije. Potpuno menja vibracije doma u pozitivnom pravcu. Takođe možete kaditi klekom da osvežite vazduh i pročistite energiju. Ova biljka je od davnina poznata kao moćno dezinfekciono sredstvo.

Ako imate kućnog ljubimca i posebno mačku, srećni ste, jer mačke osećaju negativnu energiju u domu. Imaju prirodnu sposobnost da se bore protiv toga, da zaštite vlasnika i dom od zlih sila. One će vas zaštititi od svega negativnog i doneti pozitivno raspoloženje u vaš dom ili svuda oko vas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest