Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Duhovno»Energetsko polje oko osobe – šta treba da znamo

Energetsko polje oko osobe – šta treba da znamo

MariaMaria
Početnik
1
Energetsko polje oko osobe - šta treba da znamo

Energetsko polje oko osobe je definisano kao svetlosna zona koja obuhvata fizičko telo i proteže se izvan njega, u interakciji sa energijom okoline.

To je životna energija koju karakteriše sopstvena dinamika, kreativnost, nepredvidljivost i vibriranje na nižim ili višim frekvencijama. Oko svakog živog organizma postoji energetsko polje, koje se naziva i aura. Sastoji se od pet glavnih slojeva:

Fizička energija

Ovo je sloj koji definiše fizičko Ja. Iako su naša fizička tela neka vrsta ljuske koja se sastoji od mesa, kože, kostiju, organa i krvi, ona takođe imaju energiju.

Energija etra

Drugi sloj našeg energetskog tela nalazi se otprilike jedan centimetar od fizičkog tela. Praktičari energetske medicine ga opisuju kao paučinu, lepljivu i elastičnu sive ili plavičaste boje.

Emocionalna energija

Treći sloj našeg energetskog tela je emocionalni. Centralno lociran, obuhvata naša osećanja i strahove. Ovaj sloj može biti prilično promenljiv u zavisnosti od jačine emocija koje doživljavamo.

Mentalna energija

Ovo je sloj iz kojeg teku naše ideje. Ovde se čuvaju sistemi verovanja, percepcije i mašte.

Duhovna energija

Duhovni sloj je peti sloj ljudskog energetskog polja. U njemu se nalazi naša svest, koja nas povezuje ne samo sa našim prošlim životima, već i sa univerzalnom svešću.

Ljudsko bio polje je višeslojno i ispresecano energetskim kanalima. Na raskrsnicama se nalaze energetski centri - čakre, preko kojih se energija prima i daje. 7 glavnih čakri se nalaze duž projekcije kičme:

Čakre

Muladhara - Prva čakra se nalazi u dnu naše kičme. Povezana sa osećajem sigurnosti i stabilnosti.

Svadhishthana - Druga čakra je odgovorna za naše emocionalno stanje.

Manipura - čakra solarnog pleksusa i volje.

Anahata - Povezana sa ljubavlju i patnjom. Na fizičkom nivou – sa srcem i plućima.

Višuda - čakra povezana sa komunikacijom i kreativnošću.

Ajna – Šesta čakra povezana sa percepcijom i akumuliranim znanjem.

Sahasrara - Krunska čakra povezana sa razumevanjem i primenom informacija.

Energetska ravnoteža zavisi od njihovog pravilnog funkcionisanja. Kada ste bolesni, preumorni, sa negativnim osećanjima ili zavisnostima, energetsko polje se smanjuje i slabi. Uporni i dugotrajni poremećaji bio polja usled negativnih emocija mogu se kasnije transformisati u bolesti fizičkog tela.

Signal problema sa energetskim poljem mogu biti opsesivne negativne misli, zaboravljanje, neodoljiv osećaj stalne gladi, emocionalno otuđenje ili zavisnost od drugih ljudi, strah, fizičke bolesti ili fizička nelagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest