Kako se regeneriše talisman?

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
58
talisman

Uloga talismana je da privuče pozitivnu energiju, da neutrališe negativnu, da izgladi nesklad između energija, da pomogne telu da se nosi sa raznim opasnostima, modelirajući od svog gospodara harmoničnu ličnost.

Tokom ovih radnji, talisman upija razne negativne energije, trpi razne uticaje, a to menja njegovu energiju, koja se zagađuje i slabi pozitivno delovanje, što je njegova moć. Stoga, svakom talismanu je potrebno pročišćavanje i regeneracija, što je zadatak njegovog vlasnika.

Kako se regeneriše talisman?

Najpristupačniji načini za pročišćavanje talismana su četiri elementa - voda, vazduh, zemlja i vatra.

- Čišćenje vodom se vrši pranjem pod tekućom vodom, najčešće na česmi, ali bolje ako se može koristiti izvorska voda.

- Čišćenje kroz element vazduha se vrši tako što se talisman ostavi napolju, po mogućstvu vezan da visi negde tako da bude izložen dejstvu sunčeve svetlosti i mesečine.

regenerisanje talismana

- Prečišćavanje kroz element zemlje se vrši zakopavanjem u zemlju na nekoliko dana. Ako postoji opasnost od oštećenja, može se staviti u so umesto u zemlju.

- Prečišćavanje vatrom se vrši otvorenim plamenom sveće. Talisman mora proći kroz plamen za nekoliko sekundi. Za očišćenje od stranih energija dobro je koristiti dim tamjana.

Da bi talisman radio, potrebno ga je napuniti. I novom i regenerisanom talismanu je potrebno ponovno punjenje. Najbolje vreme za punjenje ovog predmeta je u vreme mladog meseca. Okruženje mora biti pogodno, čisto i uredno da bi ustupilo mesto dobrim energijama.

Uz upaljenu sveću, koja stvara osećaj oltara, talisman se drži u ruci. Uz punu koncentraciju, daćemo mu našu individualnu energiju. Može se uputiti molba da kosmičke sile aktiviraju talisman. Dobro je ostaviti ga neko vreme u blizini sveće.

Kada se sveća ugasi, talisman je sada napunjen i spreman da ponovo radi za svog vlasnika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest