Lekovita svojstva azurita

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
72
azurit

Azurit je mineral bakra neverovatne azurno plave boje, po kojoj je poznat i cenjen od davnina. Ležišta azurita su najčešće blokovita, ali geolozi pronalaze i kristale magične plave boje i oblika prizme.

Prelepi tamnoplavi kamen je fascinantna prirodna kreacija koja može otvoriti treće oko prema verovanjima, toliko je snažna energija koju ima. Svakako se može reći da snažno utiče na psihičku energiju i puni snagom. Zbog toga je odličan lek koji se koristio čak i u antičkom dobu.

Mogućnosti isceljenja azuritom su najjače za grlo i vrat. Uspešno se koristi za lečenje bolova u grlu i vratu. Takođe rešava zdravstvene probleme izazvane štitnom žlezdom, sluhom i izazvane astmom.

Azurit pomaže telu da apsorbuje kiseonik, a to ima jačajući efekat na protok krvi.

Pošto se azurit veže sa rudom bakra u zemlji kada se formira, savršen je kamen za izradu medicinskog nakita koji se koristi za artritis i reumatizam.

Dobra opcija je korišćenje azurita za čišćenje toksina iz okoline, kao i onih u ljudskom telu, uglavnom nagomilanih usled upotrebe lekova.

lekovita svojstva azurita
Fotografija: wallpaperflare.com

Visok pritisak je ozbiljan i čest problem današnjice i treba znati da ga azurit veoma uspešno snižava i ne samo to, održava ga u granicama normale.

Za zaceljivanje rana, azurit se veoma često koristio u prošlosti. Stavljaju ga na povređeno mesto jer podstiče spajanje tkiva na mestima narušenog integriteta pomažući da se poveže sa koštanim tkivom.

Plava boja deluje umirujuće na oči i zato se koristi kod određenih problema sa očima, kod probavnih poremećaja, kod epileptičnih napada i kod astmatičnih napada zbog umirujućeg efekta koji je svima važan. Njegova sposobnost da smiruje nervni sistem je razlog što se koristi kao pomoć za dobro spavanje.

Ovaj kamen takođe ima terapeutski efekat. Uglavnom kao tonik za jetru i bubrege. Fizičko i emocionalno zdravlje su u mogućnostima azurita, zbog čega je važan kamen za lečenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest