Sanovnik.com»Saveti»Kako da otvorite svoje treće oko?

Kako da otvorite svoje treće oko?

MarianeMariane
Početnik
38
Kako da otvorite svoje treće oko?

Nije svima dato da znaju budućnost, ovaj dar poseduje samo nekolicina onih koji su uspeli da otvore svoje treće oko. Treće oko nije pravi organ ili pravo oko, već drugi naziv za šestu čakru u telu – adžanu.

Budisti su ovu čakru zvali Šivino oko, jer su oni koji su uspeli da otvore svoje treće oko, poput Boga, mogli da vide pravu prirodu predmeta i ljudi, steknu mudrost i ostvare harmoniju sa svetom.

Aktiviranje trećeg oka ne samo da će vam dati drugačiji pogled na svet, već će vam pomoći i da se podmladite, a njegovo otvaranje dovodi do snažnog oslobađanja melatonina – poznatog i kao hormona mladosti.

Postoji nekoliko vežbi otvaranja trećeg oka koje možete da radite kod kuće

Svake večeri nakon zalaska sunca najmanje mesec dana trebalo bi da meditirate uz sveću. Kako da sto radite? Uzmite običnu voštanu sveću, zapalite je i stavite je na dohvat ruke od vas. Zatim fokusirajte svoj pogled na nju, pokušavajući da ne trepnete i skrenete pogled sa sveće.

Počnite sa jednominutnim vežbama i postepeno povećavajte vreme meditacije dok ne dođete do pola sata dnevno.

Nakon što gledate sveću, zatvorite oči i pokušajte da se koncentrišete na otisak plamena koji vam je ostao na mrežnjači.

Kada čvrsto zadržite njegovu sliku, vreme je da pokušate da je pomerite u područje između obrva. Ako uspete sa ovim zadatkom, uskoro ćete otvoriti svoju šestu čakru.

Otvaranje trećeg oka može biti dug i težak proces, van domašaja osobe koja nije spremna da se nosi sa tim.

Pored navedenih osnovnih vežbi, možete raditi i druge koje imaju za cilj prvenstveno otupljivanje jednih čula na račun drugih.

Vežbajte razlikovanje oblika predmeta u potpuno mračnoj prostoriji u kojoj nema svetlosti. Takođe poradite na svom disanju. Kada ih savladate, pokušajte da vizualizujete objekte sa zatvorenim kapcima. Postepeno ćete shvatiti da ne morate da držite oči otvorene da biste videli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji