Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Moje Ja»Kako da postignemo svoje ciljeve?

Kako da postignemo svoje ciljeve?

AdminAdmin
Početnik
13
Kako da postignemo svoje ciljeve?

Zašto naša odlučnost odlazi u korpu za smeće brže čak i od božićnih ukrasa? Šta nas sprečava da budemo najbolja verzija sebe? Evo sedam saveta o tome kako da se držite svojih ciljeva i postignete rezultate koje želite.

Počnite sada

Šta još čekate? Početak nedelje? Meseca? Sledeći pun mesec?

Veoma je primamljivo da odložimo postizanje ciljeva dok se ne osetimo bolje pripremljeni. Iskoristite sadašnji trenutak i počnite da postižete sve ono što želite i zaslužujete. Odugovlačenje je najveći neprijatelj uspeha.

Ako ste skloni da današnje zadatke ostavljate za sutra, pokušajte da iskorenite ovu štetnu naviku, koja može ozbiljno da ometa vaš put ka uspehu. Izvršite svoje zadatke na vreme kako se ne bi nakupljali previše - to će samo izazvati dodatni stres i napetost.

Zapišite svoje ciljeve

Mnogi psiholozi i stručnjaci za motivaciju preporučuju ovu metodu. Pisanjem svojih ciljeva na papiru pretvarate nejasne misli u snažan početak.

Opišite ukratko:

- šta hoćete;

- kako ćete ga dobiti;

- kada ćete ga imati.

Zatim postavite svoje ciljeve na zid, u organizator, na skrinsejver, bilo gde, samo treba da ih vidite i da vas inspirišu.

Srušite barijere

Postizanje ciljeva

Ako ležite u krevetu i raspravljate se sami sa sobom o tome da li zaista želite da idete u teretanu, postoje neke prepreke sa kojima se morate suočiti.Učinite sve da ustajanje radi vežbanja, na primer, bude isto kao i ustajanje za posao i da nema pregovaranja oko toga.

Često sami sebi postavljamo barijere jer sumnjamo da ćemo uspeti da postignemo ono što želimo ili potajno ne verujemo da to zaista zaslužujemo.

Budite u miru sa sobom

Prihvatite da će uvek postojati nepredviđene praznine u planu. Pokušajte da ne krivite sebe i ne uzimajte ih kao dobar izgovor da odustanete. Ako stalno krivite sebe za neuspehe i greške, nećete moći da ostvarite svoje veće ciljeve.

Zabavite se

Zapamtite da sve što radite ima za cilj da poboljša vaš život. Načini na koje to radite trebalo bi da vas zabavljaju. Ne shvatajte sebe i sve oko vas previše ozbiljno i zadržite svoj smisao za humor na dugom i ponekad trnovitom putu do željenog cilja. Ako ste previše ozbiljni i fokusirani, nećete moći u potpunosti da uživate u životu, a na kraju je to najvažnije.

Budite stvarni i držite se stvarnosti

Želja da izgledate seksi u farmerkama je ostvariv cilj. Dobiti večnu odanost od Roberta Patinsona verovatno nije. Snovi su sjajna stvar, ali ponekad morate proceniti koliko su izvodljivi. Vaši ciljevi moraju biti jasno definisani, sa merljivim rezultatom, realni i ostvarivi.

Budite ljubazni prema sebi

Saveti za postizanje ciljeva

Nemojte sebi govoriti da ćete biti nesrećni ako ne uspete. Podsećajte se kako ćete se fantastično osećati kada uspete. Zamenite reči "tako treba" sa "želim" i "volim to". Naučite da budete dobri prema sebi, jer je ispravan odnos prema sebi ključan za održavanje dobre psihe i pozitivnog stava prema životu.

Naučite prave lekcije

Život možda nema samo dobre ili samo loše trenutke, ali je važno naučiti da iz svake situacije izvučete pravu lekciju ili pouku. Kada ste u dobrom periodu svog života, odvojite vreme da razmislite o tome kako ste došli ovde i koji koraci su vam pomogli na putu ka uspehu.

Kada ste u teškom trenutku, takođe pokušajte da se fokusirate i analizirate svoje ponašanje koje vas je dovelo do neuspeha. Ako uspete da razumete svoje greške, nećete ih ponoviti sledeći put, a ovo je ključni momenat u postizanju željenih ciljeva. Analizirajte svaku životnu situaciju u kojoj se nađete i učite iz iskustava koja ste ostavili u svom životu – bilo pozitivnih ili negativnih.

Fokusirajte se na ono što vam treba

Ponekad je veoma važno da se fokusirate na ono što vam je potrebno, a ne na ono što želite. Na primer, možda vi sanjate o skupim automobilima, stvarima i kućama, ali razmislite o tome - da li su vam zaista potrebni? Budite motivisani i fokusirani i usmerite svoju energiju na postizanje željenih ciljeva.

Ne odustajte

Koliko god vam ponekad bilo teško, nemojte dovesti sebe u iskušenje da odustanete. Samo istinski svrsishodni ljudi koji znaju šta im je potrebno mogu postići značajan uspeh. Čak i ako naiđete na prepreke i poteškoće, nemojte odustajati. Jednog dana će vam biti teško što ste odustali od snova i uvek ćete žaliti što niste pokušali ništa da promenite. Dakle, bolje je nekoliko puta pogrešiti i ne odustati nego odustati pri prvoj teškoći.

Budite ponosni na svoje uspehe i zapamtite lekcije svojih gubitaka, cenite napore koje ulažete. Koliko god vam ponekad bilo teško, nemojte padati u iskušenje da odustanete, jer ćete pre ili kasnije uživati u plodovima svog truda. Zapamtite – uspeh je mala količina sreće i veliki procenat rada i fokusiranosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest