Sanovnik.com»Saveti»Kako da pročistimo prostorije?

Kako da pročistimo prostorije?

MarianeMariane
Početnik
38
Kako da pročistimo prostorije?

Ljudi imaju sposobnost da prenose energiju na stvari i prostorije u kojima žive. Zato nije ni čudo što se u nekim domovima osećamo dobro, dok u drugim osećamo depresiju i neprijateljstvo čim uđemo.

Dobra vest je da se negativna energija iz prostorija može vrlo lako pročistiti i transformisati u neutralnu ili pozitivnu energiju.

Jedan od najlakših načina za čišćenje prostorije je da pozovete sveštenika koji će osveštati sve njene uglove, očistiti je od negativnih energija i zlih sila.

Ali ako ne želite odmah da pribegnete osvećenju vodice, možete pokušati sami da očistite sobu uz našu pomoć.

Pre svega, trebalo bi da temeljno očistite prostoriju, oslobodite je nagomilane prljavštine i pažljivo pretražite i uklonite stvari koje su donele osobe koje vam se ne sviđaju.

Dobro potražite igle zaglavljene u okvirima vrata ugurane ispod kreveta i sofa. Pažljivo proverite svoj dom i bacite sve što vam se čini da mu nije ovde mesto, staro ili samo negativno.

Takođe se možete osloniti na moć biljaka za čišćenje sobe. Stavite komad jasike, topole ili jorgovana u sobu. Ostavite ga tamo gde mislite da je najveća koncentracija negativne energije i posle nedelju dana bacite u tekuću vodu - reku, brzak ili u vodopad.

Pokušajte da očistite sobu i zrnima kukuruza. Razbacajte ih po celoj sobi, a ujutru pre izlaska sunca sakupite ih i zakopajte u zemlju.

Još jedan ritual za čišćenje sobe je uz pomoć svete vodice i crkvenih sveća. Ritual se izvodi 19. lunarnog dana. Onda se u zoru skupljaju stare, polomljene i nepotrebne stvari, bacaju u đubre, onda se uzima sveta voda i poškropi se cela prostorija.

Prskanje počinje od ulaznih vrata i vrši se u smeru kazaljke na satu, naglašavajući uglove prostorije. Kada se svuda poprska svetom vodom, crkvena sveća se pali i opet prolazi kroz sve uglove u smeru kazaljke na satu.

Čim sveća izgori, njen ostatak se baca u tekuću vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji