Sanovnik.com»Saveti»Zašto spavamo na jastucima?

Zašto spavamo na jastucima?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Početnik
2
Zašto spavamo na jastucima?

Danas svi znaju šta je jastuk, ali znamo li odakle dolazi? Veruje se da su jastuci korišćeni još u Drevnom Egiptu i Aziji. Kineski jastuci su se često pravili od kamena, porcelana ili drveta, a kasnije su počeli da se prave i tekstilni jastuci. Razlog da spavate na jastuku je samo jedan – zahvaljujući njemu telo stoji u položaju udobnom za spavanje. Niko više ne može da zamisli da spava bez jastuka.

Postoji veliki broj ljudi koji mnogo više obraćaju pažnju na dušeke i kupuju skupe, a zanemaruju jastuk. To ne bi trebalo da bude slučaj, jer pogrešan jastuk može poremetiti san i izazvati ozbiljne nelagodnosti. Svaka osoba treba da izabere najprikladniji jastuk za sebe.

Najvažniji parametri jastuka su veličina, punjenje i oblik. Imajte na umu da izbor jastuka zavisi i od vašeg omiljenog položaja – ako spavate na leđima, najbolje je da izaberete ravan jastuk. Ako spavate na boku ili stomaku, potražite odgovarajući anatomski model. Pravilno odabran jastuk pomaže da se potpuno odmorite i dobro spavate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji