Sanovnik.com»Članci»Priče»Priče o Uspehu»Zavet milionera (priča)

Zavet milionera (priča)

zavet milionera

Jedan čovek je imao veoma siromašno detinjstvo, puno gladi i nemaštine. Zato je veoma mlad počeo mnogo da radi i obećao je sebi da će jednog dana postati milioner.

I mnogo godina je prošlo. Posle danonoćnog rada i nespavanja, čovek je stekao ogromno bogatstvo. I zaista je postao milioner. Ali i dalje mu se činilo da novac nije dovoljan i da mora da radi sve više i više...

U međuvremenu, njegovo zdravlje se pogoršavalo, a i lični život nije išao dobro. Žena ga je napustila jer nije imao vremena za nju. I njegova deca su bila uvređena što ih je uvek zanemarivao zbog svog posla.

Pritisnut nemilim okolnostima, milioner je poželeo da prvi put u životu ode na odmor, ali se tada pred njim pojavio anđeo smrti.

- Tvoje vreme na ovom svetu je prošlo, ja sam tu da ti uzmem dušu! – reče anđeo nepokolebljivo.

Međutim, milioner je verovao da može promeniti svoju sudbinu - ipak, on je imao mnogo novca. Pokušao je da podmiti anđela na sve načine. Ponudio mu je sve što je imao – nekretnine, sjajne automobile, nakit i sve vrste luksuznih dobara. Ali anđeo je odlučno odbio ponude.

Shvativši da ne može da izbegne svoju sudbinu, bogataš je tražio još jednu stvar - da napiše pismo svojoj deci. Evo šta je bio milionerov zavet:

"Deco moja, cenite svoje vrijeme na ovom svijetu i ispunite ga svojim omiljenim aktivnostima. Poštujte ljude oko sebe i pokažite im svoju ljubav. Cenite svoje zdravlje i pazite na njega. Nemojte gubiti život u potrazi za novcem, moći i luksuzom, jer ništa od ovoga na kraju nije važno. I sav novac ovog sveta nije mi mogao kupiti još jedan sat! "

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Popularni članci danas