sanovnik.com»Članci»Priče»Priče o Uspehu»Kako da svet bude lepši? (priča)

Kako da svet bude lepši? (priča)

priča za bolji svet

U davna, davna vremena, pre više hiljada godina, hiroviti plemenski vođa živeo je u dalekoj šumi. Bio je veoma nežan i gde god je kročio bosim nogama, osećao se neprijatno. Brzo je počeo da mrzi šetnju šumom jer su ga noge uvek bolele i bile u ranama.

Sumoran i nezadovoljan životom, naredio je da se svi putevi u šumi pokriju kožama divljih zveri, kako bi put bio mekan i prijatan kada kroči na njega.

Ipak, omiljeni savetnik vođe našao je drugo rešenje. Mudrac je odmah pretpostavio da će biti teško i skupo naći toliko koža da pokriju celu šumu i sve puteve. Zato je vođi ponudio nešto mnogo lakše - da mu obmota noge sa dva mala komada kože.

Ova mala promena se pokazala kao veliki korak za vođu plemena. Nakon što je pokrio noge, više se nije osećao neprijatno hodajući šumom. Odjednom mu je svet postao drugačiji, lep i prijatan. Konačno, njegov život se promenio i postao bolji.

Ova priča nas podseća da oko nas često postoje stvari koje nas iritiraju. Međutim, mala promena kod nas samih može nas naterati da drugačije vidimo svet. Ovo je jedini način da svet učinimo lepšim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Popularni članci danas