Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Moje Ja»Kako povećati nivo motivacije?

Kako povećati nivo motivacije?

M. GeorgievaM. Georgieva
Početnik
5
nivoi motivacije

Postoji sistem koji uključuje nekoliko praktičnih koraka koji će vam pomoći da povećate svoj nivo motivacije i postignete bilo koji cilj koji ste postavili ispred sebe.

U sledećim redovima pogledajte kako da podignete nivo motivacije u 7 jednostavnih koraka:

1. Blokirajte putanju za povlačenje

Ako je cilj zaista ozbiljan i važan, ima smisla spaliti mostove i preseći povlačenje, ne ostavljajući ništa drugo nego da idemo dalje. To može značiti otkaz sa nevoljenog posla, prekid nesrećne veze, preseljenje u novo mesto stanovanja ili, na primer, javno objavljivanje prekida loše navike, kao što je pušenje.

Ovaj korak znači da je osoba sama stvorila uslove koji je primoravaju da promeni način života i krene ka cilju. Ovo je svesno povećanje motivacije.

Dok se mostovi ne spale, podsvest zna da je povlačenje moguće. A ako počnu teškoće u poslu, kao što je to uvek slučaj sa ozbiljnim ciljevima, onda se često želi odustati. Stoga, da biste bili uspešni, važno je ne davati sebi priliku da odustanete.

2. Ogradite svoj prostor motivacionim simbolima

To mogu biti posteri sa motivacionim natpisima koji vise na istaknutim mestima, motivacioni skrinsejver na računaru, fotografije sa namenom motivacije, koje se takođe nalaze u blizini radnog mesta ili u vašoj sobi. To može biti podsetnik preko telefona, sa važnom porukom o sebi. Što se neko češće seća svog zavetnog cilja i nadahnjuje se njime, to je uspeh bliži.

3. Komunicirajte sa pozitivnim i optimističnim ljudima

uspeh i motivacija

Morate upoznati pozitivne ljude i provoditi više vremena sa njima. Ako osoba deli vaše ciljeve i inspiriše vas da ih ostvarite, onda je to vaša ličnost. Sa svoje strane, trebalo bi da ograničite svoju komunikaciju sa onima koji ne dele vaše ciljeve i tretirajte ih sa očiglednim skepticizmom ili ravnodušnim stavom.

Korisno je upoznati one koji su već ostvarili ciljeve kojima vi tek težite. Oni su u stanju da vas napune verom u uspeh i prenesu vam svoj pozitivan stav. Postoji pretpostavka da možete videti svoju budućnost ako pogledate ljude sa kojima najviše komunicirate. Ako se takva perspektiva ne čini previše primamljivom, vredi promeniti krug komunikacije, uprkos činjenici da to može biti teško.

Životni pogledi i misli su veoma zarazne. Stoga ima smisla provoditi više vremena u komunikaciji sa ljudima čiji je pogled na svet dostojan percepcije.

4. Budite inspirisani svaki dan

Najlakši način da povećate svoju motivaciju je da svakodnevno slušate i čitate inspirativne knjige. Šta god da je vaš cilj, važno je da čitate knjige onih koji su ga već postigli. Čak i 15 minuta dnevno može pružiti ozbiljan podsticaj motivaciji i inspiraciji. Knjige koje su napisali visoko motivisani ljudi su u stanju da prenesu pozitivan stav i povećaju vašu motivaciju.

5. Uklonite izvore negativnosti i zamenite ih pozitivnim izvorima

Ako osoba ima velikih poteškoća da se motiviše, njen život je verovatno pun negativizma.

Potrebno je analizirati sve izvore informacija koji utiču na raspoloženje. To mogu biti knjige, časopisi, vesti, televizijski programi.

Neophodno je smanjiti gledanje vesti, idealno u potpunosti, jer u njima nikada nećete naći pozitivne informacije. Prilikom čitanja, takođe je vredno dati prednost inspirativnim knjigama u odnosu na teške. Isto važi i za bioskop – bolje je izbegavati teške i tužne filmove i gledati lake filmove, komedije i slike u kojima dobro pobeđuje zlo.

uspešni ljudi

Važno je negovati smeh, radost i pozitivnost i pokušati da eliminišete emocije kao što su strah, anksioznost i brigu.

6. Izgledajte kao da ste već uspeli

Treba da zamislite sebe u budućnosti, kakav ili kakva biste želeli da budete, i pažljivo pogledajte kako to novo ja izgleda. Kakvu odeću i frizuru imate, kako se ponašate, koji parfem koristite. I ne čekajući sakriveni i daleki dan, počnite da izgledate ovako danas. Takva akcija daje snažan motivacioni efekat.

7. Zamislite uspeh

Vizuelizacija se najbolje radi u opuštenom raspoloženju, uz muziku koja inspiriše i puni pozitivnom energijom. Dovoljno je da ovoj lekciji posvetite samo 15-20 minuta dnevno. Morate da zamislite sebe kao osobu koja je postigla svoje ciljeve i oživite ovu sliku svetlim bojama i nezaboravnom inkarnacijom. Kada zamišljate sebe, treba da vidite sebe kao sa strane, a ne iz svog tela. Ovo je važno kako bi podsvest mogla da definiše cilj kao onaj koji treba da se postigne, a ne kao onaj koji je već postignut.

Ova vežba je odličan način da započnete svaki novi dan, čak možete da je radite i bez ustajanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest