Sanovnik.com»Članci»Mistika i Misterije»Misterija Dvarke, grada Krišne

Misterija Dvarke, grada Krišne

MarianeMariane
Početnik
38
Grad u Vodi

Grupa indijskih naučnika je 2001. godine slučajno otkrila anomalije na dnu Kambejskog zaliva, 11 km od obale. Oni su u tom području da ispitaju nivo zagađenja u zalivu, ali umesto toga nailaze na nešto čudno.

Sonarno istraživanje dna zaliva otkriva mrežu kamenih struktura čiji pravilan oblik sugeriše da su delo čoveka, a ne prirodnih nepogoda. Fotografije postepeno otkrivaju punu sliku nalaza.

Na dnu okeana, 51 m ispod nivoa mora, nalazi se ogromna mreža kamenih građevina od blata i peska, koja se prostire na površini od 8 kvadratnih kilometara. Detaljnije ispitivanje pokazuje da se zapravo radi o ostacima ne jednog, već dva grada koji su se nalazili sa obe strane drevnog rečnog kanala.

Šok je potpun kada ugljeničko datiranje ostataka pokazuje da su ovi gradovi bili potopljeni pre više hiljada godina, kada prema arheolozima gradovi nisu postojali.

Istraživanje ostataka pokazalo se kao teška misija zbog jakih podvodnih struja, ali je ipak sa morskog dna pronađeno na desetine artefakata, uključujući drvene i keramičke posude. Neki od artefakata datiraju iz 32.000 pne.

Prema okeanografima, područje je poplavljeno morskom vodom oko 9000 godina pre nove ere, tj. ovaj drevni grad postoji od 32.000 godina pre nove ere. do 9000. godine pre nove ere Ali to je u suprotnosti sa lansiranim naučnim tezama da je drevna indijska civilizacija nastala oko 4-5000 godina pre nove ere.

S druge strane, otkriće je u skladu sa tvrdnjom Indijaca da je njihova civilizacija postojala pre desetina, pa čak i stotina hiljada godina. Potvrda ovoga dolazi iz drugog otkrića 320 km severozapadno.

U blizini današnjeg grada Dvarka, arheolozi su pronašli tragove naselja koje je nekada poplavilo more. Inspirisani otkrićem, odlučili su da potraže ostatke i na morskom dnu. Samo 21 metar pod vodom, oni otkrivaju ruševine kamenih zidova, kaldrmisanih ulica i ostatke napredne luke.

Prema autorima otkrića, ovo su ostaci drevnog i legendarnog grada Dvarka. Ime grada nalazi se u drevnim hinduističkim tekstovima gde se opisuje kao rodno mesto Gospoda Krišne, jednog od vrhovnih božanstava u hinduizmu.

Isti tekstovi na sanskritu opisuju kralja po imenu Šalva koji napada Gospoda Krišnu i mitski grad Dvarku, a opis bitke sugeriše umešanost napredne vanzemaljske tehnologije, pa čak i svemirskog broda. Prema drevnim spisima, Krišna je napustio Zemlju i okean je progutao njegov grad Dvarka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest