Ko su Atlantiđani?

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
67
Ko su Atlantiđani?

Među najstarijim ljudskim mitovima je i mit o nestalim prethodnim civilizacijama na Zemlji, od kojih nije ostalo ni traga osim misteriozne legende o njihovim supermoćima, do kojih naše savremeno društvo danas nije dostiglo.

Veruje se da postoje 4 drevne civilizacije koje prethode našoj, ali najpoznatija od njih je Atlantida. Priče o ostrvu Atlantida uzbuđivale su još stare Grke i izazivaju interesovanje i danas, a spekulacije se sve više umnožavaju.

Pitanja oko Atlantide i njene misteriozne populacije - Atlantiđana, su zaminljiva i uzbudljiva svako na svoj način. Ne postoji ništa o ovoj drevnoj legendi što ne izaziva interesovanje sa svake tačke gledišta, jer se može pokazati kao važna karika u istoriji naše civilizacije. Stoga je interesantno sistematizovati sva legendarna saznanja o Atlantiđanima od antičkih vremena do danas.

Istorijski sažetak Atlantide od antičkih vremena do danas

Više od 2000 godina nastavljaju se pokušaji da se da tačan odgovor na pitanje: da li je ultrarazvijena civilizacija Atlantide zaista postojala, ili je to samo mit, daleki eho događaja vezanih za ljudske razvoj?

Prvi pisani podaci o Atlantidi i Atlantiđanima su drevni spisi Platona Timeja i Kritije. Oko 335. pre Hrista, filozof priča da je grčki državnik Solon saznao od egipatskog sveštenika priču o tragično izgubljenom ostrvu Atlantidi, uništenom za samo jednu noć.

U 16. i 17. veku, mitska Atlantida je ponovo ušla u pogled i fokus javnosti, koju su oživeli pisci kao što je Frensis Bekon. A Doneli u svom delu Atlantida, svet pre potopa, predstavlja dokaze iz oblasti raznih nauka, kojima želi da dokaže postojanje Zlatnog grada, kako je Atlantida nazvana, i evoluciju njenih stanovnika.

U moderno doba izlaze nove informacije i svakakve teorije o ovom mitskom kontinentu. Neki ezoteričari poput Helene Blavatski potpuno su uvereni u postojanje ove misteriozne civilizacije. Uspavani prorok Edgar Kejsi takođe daje prilično detaljne podatke o stanovnicima Atlantide, a Ernst Muldašev učestvuje u ekspedicijama tražeći prave tragove Atlantiđana u pećinama Tibeta, kao i na raznim mestima na Zemlji.

Pretpostavljena lokacija Atlantide

Atlantiđani

Kada govorimo o domu drevnih Atlantiđana, prvo pitanje je o lokaciji same Atlantide. Ovo mesto nije razjašnjeno i pretpostavki ima zaista mnogo.

Mogućnosti se zaustavljaju na grčkom ostrvu Teri, Arktiku, Kavkazu, Španiji, Francuskoj, Malti, Krimu, Severnoj Africi, Južnoj Americi, Sahari. Međutim, Atlantski okean se smatra najverovatnijim mestom. Negde u njegovim vodama veruje se da leže ostaci ove civilizacije, jer čak i imena ovih objekata imaju isti jezički koren.

Gde god da se nalazilo ovo divno mesto, svi se slažu da je to bio pravi rajski vrt, centar trgovine na plodnoj zemlji, čemu su zaslužni bogatstvo i prosperitet bajkovite zemlje.

Kako su izgledali Atlantiđani?

Ovo je krajnje interesantno pitanje, na koje se nikako ne može dati definitivno tačan odgovor, jer ostaci Atlantiđana nisu pronađeni, ali su pretpostavke zaista u domenu najsmelijih fikcija.

Istraživanja u oblasti nauka kao što su paleoastronautika, svemirska arheologija, kao i svetski genetski fond, uz dešifrovanje drevnih tekstova, dovele su do sumiranja neverovatnih verzija izgleda i mogućnosti drevnih Atlantiđana.

Prema knjigama indijskih svamija i rukopisima religije Pimpo, Atlantida je umrla pre više od 350 hiljada godina, ali je deo njenog stanovništva preživeo do desetog milenijuma pre nove ere.

Imali su prilično šokantan izgled iz današnje perspektive.

Postojale su 4 rase - žuta, crna, smeđa i crvena. Imali su ogromnu lobanju, usta povezana sa rezom nosa nalik ventilu i velike uši. Najraniji Atlantiđani, koji su živeli pre više od 100.000 godina, bili su visoki preko 3 metra i veoma dobro razvijene muskulature.

Njihova stopala su bila peraja, a između prstiju su bile opne za plivanje. Njihove genitalije su bile skrivene unutar tela. Takođe su posedovali organ koji sada ne postoji - treće oko, koje je bilo smešteno u lobanjskoj šupljini.

Prvi predstavnici su naseljavali i more i kopno, ali su postepeno opne između prstiju i izrasline u obliku peraja zakržljale. Otvor nalik ventilu zamenjen je kratkim nosom, a njihov stas je počeo da se smanjuje.

Duhovne i tehnološke sposobnosti Atlantiđana

Atlantida

Veruje se da je civilizacija Atlantide bila božanskog porekla. Neke teorije je izjednačavaju sa vanzemaljcima. Prema proroku Edgaru Kejsu, u početku su bili nematerijalna bića, koja su se vremenom materijalizovala.

Samo na taj način se mogu objasniti njihove duhovne i tehnološke mogućnosti. Bili su visoko razvijeno društvo sa savršenim sistemom i načinom vladavine. Posedovali su visoko razvijene tehnologije, o kojima naše društvo danas nema ni koncepte. Slobodno su se kretali u svemiru sa brodovima i verovatno su imali susrete sa raznim svemirskim bićima.

Njihove duhovne sposobnosti prevazilaze sve što možemo zamisliti. Prisustvo trećeg oka kod Atlantiđana dalo im je mogućnost da komuniciraju i prenose informacije sa daljine, za teleportaciju i druge za nas nezamislive mogućnosti, kao što je somatsko stanje.

Somati je poznat istočnim religijama kao meditacija koja odbija negativnu psihičku energiju i čovek shvata i razume vodeću ulogu duše. U dubokom somatskom stanju metabolizam pada skoro na nulu, puls i disanje prestaju, a telo poprima kameno stanje. Tako čovek može da preživi veoma dugo i da se probudi posle vekova ako duša ima snage da se vrati u telo. Veruje se da je somati prilika da se sačuva genetski fond čovečanstva i da se ponovo pokrene nakon kataklizme.

Kako su nestali Atlantiđani i da li su zaista nestali bez traga?

Prema legendama, Atlantiđani, koji su bili obdareni dubokim znanjem, tehnološki i duhovno razvijeni, postali su previše ponosni, pohlepni i okrutni prema drugim ljudima. Osvojili su njihove teritorije i porobili njihovo stanovništvo. Kada su izgubili svaku ravnotežu, snažna prirodna katastrofa ih je uništila preko noći.

Savremeni geolozi su nepokolebljivi da ne postoji takva prirodna katastrofa koja bi preko noći uništila i potopila ceo kontinent.

Ako je priča o Atlantidi istinita, njen nestanak nije bio slučajan i nije izazvan prirodnom kataklizmom. Moguće je da je neka druga vanzemaljska sila okončala ovu civilizaciju.

Ko su Atlantiđani?

Sigurno, međutim, nema šanse da su svi Atlantiđani netragom nestali. Spekulacije dovode do zaključka da su se preostali živi Atlantiđani rasuli po Zemlji i hibridizovali sa ostatkom ljudske populacije. O tome svedoče neke naučne studije o narodima, posebno u pogledu vizuelnih sposobnosti. Ernst Muldašev veruje da je narod Tibeta najbliži onome što je ostalo kao nasleđe ove drevne civilizacije.

Prema drugim istraživačima, danas među nama živi na hiljade pre-Adamita, odnosno Adamovih prethodnika, kakvim se smatraju drevni Atlantiđani.

Da li je sve ovo tačno, ne može se sa sigurnošću reći, jer nema dovoljno naučnih podataka koji bi to potkrepili. Radovi istraživača u budućnosti će možda dati konačan odgovor na sva pitanja i nedoumice o najstarijoj visokorazvijenoj civilizaciji na našoj planeti.

Pogledajte takođe: Atlantida - stvarnost ili priča

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest