Sanovnik.com»Članci»Drevne zagonetke»Drevne civilizacije
Drevne civilizacije

Drevne civilizacije

Zanimljive činjenice i događaji o drevnim civilizacijama , koje su preživele svoj uspon i pad, nakon čega su zauvek nestale iz našeg vidokruga, ali i u današnje vreme nastavljaju da budu nedoumica među arheolozima, naučnicima i istoričarima. Koliko su bile razvijene drevne civilizacije i šta je dovelo do njihove propasti?
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Konstantinopolj – uspon i padKonstantinopolj – uspon i pad
01. maj
Konstantinopolj je sazidao car Konstantin i nazvan je Konstantinov grad. Konstantinopolj se brzo pretvara u centar nauke i kulture.
Civilizacija AstekaCivilizacija Asteka
05. april
Astečka istorija je izuzetno zanimljiva, ne samo zbog veoma tragičnih elemenata u njoj, već i zbog svojih dostignuća. Civilizacija Asteka - stvaranje, uspon i pad.
Ledeni čovek EciLedeni čovek Eci
09. nov.
Ledeni čovek Eci je ime koje naučnici daju slučajno otkrivenom mumificiranom lešu čoveka koji je živeo pre 5. 300 godina. Eci je najstarije ljudsko biće, koje je ostalo potpuno očuvano do danas.
Ko su Atlantiđani?Ko su Atlantiđani?
07. nov.
Atlantida je umrla pre više od 350 hiljada godina, ali je deo njenog stanovništva preživeo do desetog milenijuma pre nove ere. Kako su izdledali Atlantiđani?
Mogulsko carstvoMogulsko carstvo
28. okt.
Veliki Moguli su bili carstvo koje su Turci stvorili nakon osvajanja Indije i zemalja oko nje u 16. veku. Mogulsko carstvo je bila izuzetno bogata zemlja. Njeni sultani tonuli su u raskoši.
Istorija drevnog grada NušabadaIstorija drevnog grada Nušabada
18. maj
Misteriozni podzemni grad Nušabad, koji se prevodi kao grad ukusne hladne vode je izgrađen nakon što je sasanidski kralj, prolazeći kroz ovo mesto, zastao da pije vodu na bunaru