Sanovnik.com»Članci»Drevne zagonetke
Drevne zagonetke

Drevne zagonetke

Drevne zagonetke , istorijski događaji i činjenice. Drevne civilizacije i nestale kulture. Tajne i misterije drevnih civilizacija .
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Imperija InkaImperija Inka
07. dec.
Kraj Carstva Inka je došao zbog podele među ljudima, pošto je poslednji Inka umro bez imenovanja naslednika. Mesto i nastanak carstva Inka. Sve o carsvu Inka.
Istorija Osmanskog carstvaIstorija Osmanskog carstva
19. sep.
Hajde da vidimo kako je nastalo Osmansko carstvo i kako je rasla država Osmanskih Turaka, kako je postala imperija i iz kojih razloga je pala. Pretpostavke o stvaranju Osmanskog carstva.
Civilizacija MajaCivilizacija Maja
21. avgust
Civilizacija, koja gradi piramide i caruje velikim delom centralne Amerike, do momenta, kada naglo pada - to je svet zagonetnih Maja. Civilizacija Maja.
Kserks I - uspon, vladavina i padKserks I - uspon, vladavina i pad
09. avgust
Kserks I je car Persije iz dinastije Ahmenida. Čak i njegovo ime znači heroj među kraljevima, herojski kralj. Ove titule nisu posledica ličnih zasluga, već njegovog porekla. Pogledajte više.
Inkvizicija - činjenice, mitovi i istineInkvizicija - činjenice, mitovi i istine
07. avgust
Sama reč Inkvizicija izaziva osećaj zla, mučenja i straha. Inkvizicija je proganjala jeretike vekovima. Najviše se pamti i najstrašnija je španska inkvizicija.
Život Katarine VelikeŽivot Katarine Velike
07. avgust
Pre 223 godine umrla je najpoznatija vladarka koja je vladala Ruskim carstvom - Katarina II, zvana Katarina Velika. Legende o izopačenosti Katarine Velike opstaju vekovima nakon njene smrti.
Aleksandar Solženjicin - biografija i stvaralaštvoAleksandar Solženjicin - biografija i stvaralaštvo
22. jul
Solženjicin, Aleksandar Isaevič je ruski pisac, dramaturg i disident, zahvaljujući čijem radu je svet saznao za sovjetske logore prinudnog rada Gulage. Kratka Solženjicinova biografija.
Legenda o Tritonu - moćnom bogu moraLegenda o Tritonu - moćnom bogu mora
30. jun
Triton je legendarno stvorenje u grčkoj mitologiji povezano sa morem. U nekim verzijama mitologije, Triton je identifikovan kao sin Posejdona, boga mora i Amfitrite, nimfe voda.
Korejski rat - činjenice i događajiKorejski rat - činjenice i događaji
24. jun
Ono što svet danas zna o Severnoj Koreji, jeste da diktatorski režim u najzatvorenijoj zemlji sveta puni glave ljudima mržnjom prema SAD. Korejski rat - činjenice i događaji.
Imperator Hadrijan - Uspon i padImperator Hadrijan - Uspon i pad
04. maj
Publije Elije Hadrijan je bio treći u grupi od pet rimskih careva, koje istorija definiše kao dobre vladare. Ne samo sa stanovišta njegovih savremenika, već i sa stanovišta njegovih potomaka.